Latvalan satanen antoi lupauksia ennätysvauhdista

Pikajuoksija Hanna-Maari Latvala osoitti lupaavaa juoksukuntoa Jyväskylän GP-kisassa keskiviikkona. Latvala voitti 100 metrin juoksun ajalla 11,45, mikä on vain 15 sadasosaa naisen ennätystä heikompi.

– Ennätys on tällä kaudella ihan mahdollinen. Juoksu oli helppo ja teknisesti hyvä. Pitkään on jo tuntunut hyvältä, mutta nyt kaikki osa-alueet olivat ensimmäistä kertaa kunnossa, Latvala summasi.

Viime kaudella Latvala juoksi satasen liki kaksi kymmenystä huonommin. Pitkään Yhdysvalloissa harjoitelleen, mutta tätä nykyä sveitsiläisen Laurent Meuwlyn valmennusryhmään kuuluvan Latvalan tulokset ovat jääneet viime kausina piippuun. Nyt juoksija vakuuttaa olevansa yli viisi vuotta vanhojen ennätystensä tasolla.

– Olen koko ajan tiennyt, että pankissa on varaa parempaan kuin 11,60-alkuisiin aikoihin. Tämä juoksu kyllä helpottaa kieltämättä henkisesti. Aika moni ihminen itseni mukaan lukien on odottanut paljon parempaa, 31-vuotias Latvala huokaisi.

Sadalla metrillä Dohan MM-kisojen raja voi olla liian kova, mutta 200 metrillä Latvala uskoo olevansa ennätyskunnossa, mikä alittaisi samalla kisarajan (23,02).

– Jos kakkonen lähtee kulkemaan hyvin, niin se raja on täysin realismia. Satasella raja (11,24) vaatii ihan huippuonnistumisen, mutta en ota siitä paineita. Se tulee, jos se tulee, Latvala paalutti. 

Lotta Kemppinen juoksi Latvalan imussa ennätyksensä 11,50, mikä alittaa alle 22-vuotiaiden EM-rajan selvästi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.