Laukaa päätti pesäpallokautensa tyylikkäästi – "Mieluummin aina voittaa kuin häviää"

Laukaan Urheilijat päätti ensimmäisen kautensa miesten Ykköspesiksessä tyylikkäästi keskiviikkoiltana Hippoksella. Kolmen pisteen voitto (6–3, 2–0) sarjasta putoavasta Kannuksen Urasta maistui, vaikka kummallakaan joukkueella ei ollut ottelussa oikeastaan muuta panosta kuin ammattiylpeys.

– Totta kai viimeinen voitto viimeisestä pelistä mieltä nostattaa. Ihan hyvä kausi meiltä, summasi pelinjohtaja Matias Hänninen, joka vetää myös Laukaan Urheilijoiden pesäpallojaostoa.

Laukaa sijoittui lopulta Ykköspesiksen seitsemänneksi napattuaan 24 ottelusta kymmenen voittoa ja kärsittyään 14 tappiota. Pisteitä kertyi 30.

 

Sekä Laukaan että Kannuksen pelaajat ansaitsevat kauden viimeisestä ottelusta hatunnoston. Hippoksella ei nähtyä löysää pelailua vaan totista yritystä ja uhrautuvia syöksyjä sekä ulkona että sisällä.

– On pelaajan merkki, että kun lyödään pelipuku päällä, niin sitten pelataan tosissaan. Voittaminen on sen verran mukavaa, että mieluummin aina voittaa kuin häviää, Hänninen kiteytti.

Etenkin Laukaan sieppari Jani Raami oli rambomaisella pelipäällä. Hän pokkasi ansaitusti ykköspalkinnon hurjasteltuaan mailan varressa yhdeksän kärkilyöntiä kymmenestä yrityksestä. Lyöjäjokeri Ville Viljanmaa oli myös vireessä. Hän kotiutti neljästi.

 

 

Laukaan lähtökohdat kauteen eivät olleet optimaaliset. Seura peri paikan maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Lievestuoreen Kisalta. Iso osa pelaajista edusti edellisellä kaudella juuri Lievestuoretta.

– Lopputulokseen voi olla tyytyväinen, kun miettii lähtökohtia. Koko seuraorganisaatio saatiin kasaan oikeastaan vasta tämän vuoden puolella. Aika paljon takamatkalta lähdettiin, pohti kakkospelinjohtaja Tapani Linna.

Laukaan riveissä esiintyi kauden mittaan 22-23 eri pelaajaa, mikä ei välttämättä ollut hyvä asia. Lautasenkin äärellä touhusi liki kourallinen eri lukkareita.

– Meillä oli paljon oikeasti nuoria jätkiä. Kolme B-juniori-ikistä poikaa oli koko kesän meidän mukana ja pelasi ihan avainrooleissa. Joukkueen keski-ikä – vaikka siellä oli muutama ihan kunnon konkari mukana – on ollut tosi alhainen. Monella pelaajalla kausi oli ensimmäinen tällä tasolla, Linna muistutti.

 

Entä ensi kausi? Ainakin pelinjohtaja ja seuran työmyyrä Hänninen aikoo tyytyä pienempään rooliin. Hän on perheellinen mies, jolla on myös rakennusalan yritys vedettävänään.

– Ensi vuodeksi taakka kevenee huomattavasti. Katsotaan, millaisen roolin otan. Saan olla enemmän kotona näiden kanssa, Hänninen vakuutti lapsi sylissään.

Hännisen mukaan Laukaalla on sopimus ensi kaudesta muutaman nuoren pelaajan kanssa. Konkareiden jatkoaikeista miehellä ei ollut tietoa.

– Eihän heistä koskaan tiedä. Hehän menevät aina vuosi kerrallaan ja ilmoitus tulee sitten lokakuun aikana.

 

Laukaan kausi päättyi, mutta Jyväskylän Lohi vasta aloittaa tosipelit kohti Ykköspesistä. Joukkue päätti keskiviikkona Koskenharjulla suomensarjan itälohkon 2–0 (4–2, 19–7) murskavoittoon Kuopiosta, sijoittui lohkokakkoseksi ja kohtaa lohkovälierissä Joensuun.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .