Laura Salminen otteli MM-finaalissa 30:nneksi

Salminen pettyi sunnuntaina Kairossa päättyneen kilpailun 30. sijaan, mutta iloitsi onnistumisestaan ampumajuoksussa.

Laura Salmisella oli ristiriitaiset tunnelmat nykyaikaisen 5-ottelun MM-finaalin jälkeen. Salminen pettyi sunnuntaina Kairossa päättyneen kilpailun 30. sijaan, mutta iloitsi onnistumisestaan ampumajuoksussa.

– En ole tyytyväinen kokonaistulokseeni. Finaalin miekkailu oli huonoa. Myös uinti ja ratsastus menivät alakanttiin, mutta ampumajuoksu oli kilpailun ilonaihe, Salminen arvioi suoritustaan tiedotteessa.

– Olen iloinen, kun juuri tuossa lajissa on tapahtunut selvää kehitystä.

Salminen, 30, otteli MM-kisojen loppukilpailussa neljättä kertaa. Viime vuonna Salminen sijoittui Berliinin MM-kisoissa 19:nneksi, mutta hän kokee edelleen kehittyvänsä kohti kansainvälistä huipputasoa.

– Ottelin tällä kaudella kaikissa kisoissani finaaliin saakka. Tavoitteet ovat totta kai korkeammalla, mutta kärki lähenee askel askeleelta. Uskon, että vielä tulee päivä, kun pääsen kamppailemaan kärkisijoista.

Venäjän Gilnaz Gubaidullina voitti maailmanmestaruuden ennen Unkarin Zsofia Foldhazia ja Valko-Venäjän Anastasija Prokopenkoa.

Suomen toinen edustaja Eevi Bengs karsiutui 36 ottelijan MM-finaalista. Suomalaisnaisten kausi päättyy viikonvaihteessa Helsingissä järjestettäviin PM- ja SM-kilpailuihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.