Lentopallomaajoukkue päätti Maailmanliigan voittoon

Suomi päätti vuoden 2014 maailmanliigansa voitokkaasti, kun Belgia kaatui lauantaina Tampereella 3-2 (23-25, 29-27, 22-25, 25-23, 15-8).

Belgia oli varmistanut jo ennen ottelua lohkovoiton, samoin Suomen sijoitus oli varmuudella kolmas Kanadan jälkeen ja ennen Australiaa.

Urpo Sivula oli Suomen tehokkain pelaaja koottuaan 24 pistettä. Olli Kunnari kokosi 18 pistettä, niistä puolet toisessa erässä. Keskitorjuja Tommi Siirilä otti kahdeksan torjuntapistettä ja keräsi 14 pistettä.

- Ottelu oli aaltoliikettä. Samaa voisi sanoa koko maailmanliigasta. Hyviä suorituksia seurasi helppoja virheitä. Mukavaa oli pelata nämä kaksi voittopeliä, sanoi Tampereella lomansa viettävä Sivula.

Suomi voitti ja hävisi kuusi ottelua maailmanliigassa. Neljä pelaajaa oli mukana koko ajan: Siirilä, passari Eemi Tervaportti, keskitorjuja Jukka Lehtonen ja yleispelaaja Eemeli Kouki. Heistä Lehtonen ja Tervaportti saivat eniten vastuuta.

Seuraavan kerran maajoukkue kokoontuu 28. heinäkuuta Kuortaneelle. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo edellyttää, että joukkue on silloin hyvässä kunnossa. Liikaa ei lomatunnelmiin pidä heittäytyä kolmen viikon aikana.

- MM-kisat ovat useimmille "once in a lifetime" -kokemus. On tärkeää, että MM-leirillä jokainen on alusta alkaen valmiina tiukkaan kahden viikon fysiikkatreeniin, Sammelvuo sanoi.

Suomi pelasi pitkät tovit kuusikolla, joka voisi Siirilää lukuun ottamatta olla se, millä Suomi aloittaa MM-kisat Katowicessa 1. syyskuuta Puolaa vastaan. Konstantin Shumov ottanee hänen paikkansa aloituksessa.

Toki päävalmentaja Sammelvuolla on pohtimista. Kunnari lienee varma paikastaan yleispelaajana, toisesta paikasta kisaavat Antti Siltala ja Mikko Oivanen.

Neljäntoista pelaajan MM-joukkue pitää nimetä päivää ennen kisojen alkua eli elokuun lopussa.

- Mietitään näitä myöhemmin. Nyt pidän viikon loman Kuopiossa. Sitten tehdään fysiikkavalmentaja Tuomas Sallisen kanssa ohjelmat leiriä varten, Sammelvuo sanoi.

Ennen syyskuussa Puolassa pelattavia MM-kisoja joukkue pelaa neljä harjoitusottelua Suomessa 18.-23. elokuuta. Ensin kohdataan Kanada kaksi kertaa, sitten Belgia kahdesti Hämeenlinnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.