Lievestuoreen Kisa jättää jäähyväiset nykyiselle Hippokselle – ”Ei pelata mestaruuksista, mutta meille tämä on kesän päätapahtuma”

Lievestuoreen Kisan ja tamperelaisen Manse PP:n välinen Ykköspesiksen runkosarjaottelu pelataan illalla Hippoksella.

Lievestuoreen Kisa tuo tänään miesten huippupesäpallon Jyväskylän ytimeen. Hippoksen pesäpallostadionilla pelataan Ykköspesiksen runkosarjaottelu, jossa Kisa kohtaa Manse PP:n Tampereelta.

Kisa tiedotti tempauksestaan vajaa kuukausi sitten ja on sen jälkeen paiskinut ahkerasti monenlaisten tehtävien parissa tapahtuman järjestelyjen onnistumiseksi.

– Kyseessä on ilmaistapahtuma yleisölle, mutta vastaavasti olemme nopealla aikataululla pyrkineet löytämään yhteistyökumppaneita tapahtuman tueksi. Paljon on talkoohenkeä löytynyt ihan joukkueen sisältä, mutta myös muut pesäpallon ystävät ja Jyväskylän kaupunki ovat olleet avuksi, Lievestuoreen Kisan pelinjohtaja Jukka Salmela kertoo.

Yksi tapahtumaan oleellisesti liittyvistä extra-järjestelyistä on se, että Kisa lähettää ottelun myös suorana lähetyksenä YouTuben kautta, jotta lajista kiinnostuneet yhteisöt Intiassa ja Nepalissa voivat nauttia suomalaisesta Ykköspesiksestä.

Viimeksi miesten huippupesistä Hippoksella pelattiin kesäkuussa, kun miesten Superpesis hyvästeli nykyisen Hippoksen pesäpallostadionin Sotkamon Jymyn ja Alajärven Ankkurien kohtaamisella. Myös Kisa on markkinoinut otteluaan sosiaalisessa mediassa Jäähyväiset Hippokselle -teemalla. Ajatuksen taustalla on Hippos2020-hanke, minkä vuoksi nyt on kenties viimeinen mahdollisuus pelata nykyisellä, legendaarisella kentällä. Kesäkuun Superpesis-ottelussa katsojia oli yli 1500, mutta Lievestuoreen tavoitteet ovat maltillisemmat. Kisan yleisöennätys on 356 katsojaa.

– Jos sää pysyy poutaisena, niin eiköhän yli 500 katsojaa saada. Todella vaikea kuitenkaan arvioida. Nyt tässä nähdään sosiaalisen median voima, sillä siellä olemme paljon markkinoineet. Ottelussa ei pelata mestaruuksista, mutta toivotaan, että pesäpallon ystävät löytävät tapahtumaan. Meille tämä on kuitenkin kesän päätapahtuma ja hienoa pelata kotipeli Hippoksella, pelinjohtaja Salmela pohtii.

”Viime peli oli erittäin hyvä”

Itse otteluun vierailija Manse PP Tampereelta lähtee selvänä ennakkosuosikkina. Joukkue on Ykköspesiksen runkosarjassa kolmantena.

– Manse PP on yksi sarjan kolmesta selvästi parhaimmasta joukkueesta. Heillä on muutama äärimmäisen nopea etenijä. Sen lisäksi Jarkko Paloniemi on sellainen jokeritykki, jonka nimi kannattaa nostaa esille, Salmela kertoo illan vastustajasta. 

Muun muassa Nurmon Jymyssä Superpesistä urallaan pelannut Paloniemi on tällä hetkellä Ykköspesiksen lyöjätilastossa toisena pamautettuaan 18 ottelussa kunnioitettavat 70 juoksua.

Kisa sen sijaan on kamppaillut pelinsä kanssa läpi kesän. Joukkue on kärsinyt useita tiukkoja 1-0 tappioita. Kahdessa edellisessä ottelussaan Kisa on kuitenkin saanut pelinsä kulkemaan ja voittanut Pöytyän sekä Vähänkyrön. Samalla joukkue on noussut pois sarjan jumbosijalta.

– Viime peli oli jo erittäin hyvä. Saatiin sisäpelissä ketsuppipullo vihdoin aukeamaan. Viime otteluissa on sisäpelissä löytynyt rohkeutta tehdä kovia ratkaisuja. Samalla tavalla meidän pitää tänäänkin uskaltaa, ettei aina turvauduta helpoimpaan ratkaisuun, Salmela evästää.

– Sitä kautta lähdetään Mansea yllättämään ja ainakin yhtä jaksovoittoa hakemaan.

Miesten Ykköspesistä Jyväskylän Hippoksella: Lievestuoreen Kisa – Manse PP torstaina 2.8. klo 18:30.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .