Liigajumbo Sportin HPK-kammo jatkuu – "Voiton avain oli alivoimapeli"

Vaasan Sport on voittanut Liigassa kotikaukalossaan Hämeenlinnan Pallokerhon vain yhden kerran. Tiistaina Sport hävisi Vaasassa 1–3.

Sportin tilanne Liigassa on heikko, mutta HPK jatkaa hivuttautumistaan kohti kärkeä. Se kipusi voitolla sarjataulukossa yhdeksänneltä sijalta seitsemänneksi.

HPK:n avausmaali oli mainio yksilösuoritus, sillä Valtteri Puustinen lähti omalta alueelta, ohitti helposti Sportin Kristian Tuohilammin ja siirsi kiekon jalkakikan jälkeen tyylillä maaliin. Taas saatiin illan urheilukoosteisiin materiaalia.

–  Toisessa erässä olimme pitkään pulassa, mutta piti kestää ja sietää. Voiton avain oli alivoimapeli, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen sanoi.

Sarjatilanteesta huolimatta Sport taisteli miehekkäästi loppuun saakka. Tasoitusmahdollisuuksia oli kolmannessa erässä paljon, mutta kuin varkain HPK:n Arto Laatikainen pääsi tekemään kauden avausmaalinsa ja lopullisen ratkaisun.

–  Alivoimaa oli neljä sekuntia, ja maali tuli. Ylivoimaa kahdeksan minuuttia, eikä maaleja, ihmetteli Sportin päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.