Listakärki Safina pulassa avauskierroksella

Naisten tennislistan kärkinimi, venäläinen Dinara Safina oli karahtaa ensimmäiseen esteeseen Yhdysvaltain avoimessa mestaruusturnauksessa. Safina hutki läjäpäin helppoja virheitä ja joutui puurtamaan yli kaksi ja puoli tuntia australialaista Olivia Rogowskaa vastaan avauskierroksella.

Uransa ensimmäistä grand slam -voittoa jahtaava Safina hävisi avauserän katkaisupelissä, mutta vei seuraavat erät 6–2 ja 6–4. Pakottamattomia virheitä kertyi 48 ja kaksoisvirheitä 11. Rogowska avitti Safinaa 65 helpolla erheellä ja 13 kaksoisvirheellä. Päätöserässä Safina oli peleissä 0–3 ja pisteissä 15–40-tappiolla.

Tasokkaasta venäläiskaartista Maria Sharapova, Svetlana Kuznetsova ja Jelena Dementjeva selvisivät avausotteluistaan Safinaa helpommin.

Miesten kärkinimistä toiselle kierrokselle etenivät toiseksi sijoitettu Andy Murray, vuoden 2007 loppuottelija Novak Djokovic ja ranskalainen Jo-Wilfried Tsonga, joka toisella kierroksella kohtaa Jarkko Niemisen. Nieminen saa vastaansa latautuneen Tsongan, joka on sijoitettu turnauksessa seitsemänneksi ja pitää maailmanlistalla samaa paikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.