Liukkonen mittaa onnistumistaan eri muuttujilla kuin aiemmin

Kun Ari-Pekka Liukkonen jää sadan metrin vapaauinnissa Suomen ennätyksestään kaksi ja puoli sekuntia, aika 51,96 tuntuu äkkiseltään aika surkealta. Liukkosen uran parhaaseen tasoon verrattuna se onkin, mutta alaselän välilevyvaivasta kärsivälle uimarille lauantainen uinti oli lupaava.

–  Aika oli parempi kuin kesäkuun puolivälissä Etelä-Euroopassa, Liukkonen kertoi ja sanoi tehneensä ensimmäisen volttikäännöksen puoleentoista kuukauteen.

Liukkosen 100 metrin vapaauinnin Suomen ennätys on 49,44 kahden vuoden takaa.

–  Sinne on paljon matkaa, Liukkonen myönsi.

Näissä EM-kisoissa Liukkosen ei tarvitse enää kiusata selkäänsä käännöksillä, sillä loput matkat ovat yhden altaanmitan pituisia. Sunnuntaina Liukkonen lepää, mutta kisat jatkuvat maanantaina 50 metrin perhosuinnilla.

– Perhonen on ehkä sellainen, jossa olen lähimpänä ennätysvauhtiani, Liukkonen ennakoi.

Hänen lyhyen perhosuintimatkan ennätyksensä on 24,02 viime vuodelta, ja tämän vuoden paras aika on 24,09.

Glasgow'ssa Liukkosen päämatka 50 metrin vapaauinti alkaa ensi keskiviikkona alkuerillä.

Herrala kaipasi malttia

Liukkonen oli 100 metrin vapaauinnissa vasta 73:s. Anton Herrala oli 57:s ajalla 50,75 ja Teemu Vuorela 63:s ajalla 51,04.

–  Minulla oli vähän liikaa intoa saada maaginen 50 sekunnin raja rikki. Tarvitsisin sataselle hiukan malttia, tamperelaista TaTU:a edustava Herrala sanoi. Hänen loput EM-kisamatkansa ovat 50-metrisiä, joten niissä ei tarvitse odotella.

Swimming Jyväskylän Vuorela ui kauden parhaansa 51,04 kauden toisessa matkan startissaan.

–  Rytmi ei oikein löytynyt. Siihen nähden, miten huonolta se tuntui, niin ihan hyvä aika, sunnuntaina 200 metrin sekauinnissa kilpaileva Vuorela kertoi.

Miesten 200 metrin perhosuinnissa Cetuksen Sergei Kuznetsov tuli maaliin ajassa 2.10,82 ja oli 37:s.

–  Ekalla satasella liuku oli todella hyvää, mutta viimeinen vinsta oli aivan uskomattoman huono. Kaksisataa metriä on aika uusi matka minulle, pitää vain jatkaa sen treenaamista, 18-vuotias Kuznetsov sanoi.