Lukkarilegenda määräsi tahdin Hippoksella Laukaata vastaan – "Monesti tuli kiire lyömään"

Laukaan Urheilijat saivat kotipeliinsä miesten Ykköspesiksessä pientä lisäjännitystä, kun vastassa oli huippulukkari, Oulun Toni Kohonen.

– Loppujen lopuksi se ei ollut ihan niin paha kuin olisin odottanut. Mutta kyllähän siitä näkee, että on monen vuoden kokemus takana, sanoi Laukaan Urheilijoiden Iiro Hyvönen pelin jälkeen.

43-vuotiaan Kohosen varmat otteet lautasen ääressä toki näkyivät myös katsomoon, mutta minkäänlaisesta ylivoimasta ei voida puhua. Laukaa osasi lyödä näppinsä tarpeeksi kauas Kohosen ulottuvilta, eikä tämä ottanut yhtään näyttävää kärpästä.

Huippulukkari erottui edukseen erityisesti pelin rytmittämisessä.

– Monesti tuli kiire sinne lyömään. Tilanteet tulevat siinä niin nopeasti, kun on tuollainen lukkari, joka osaa pyörittää, Hyvönen jatkoi.

Hyvin pelannut Laukaa joutui taipumaan Oululle lopulta lukemin 0–2 (0–3, 2–6).

Superpesiksen vuoden lukkariksi peräti 13 kertaa valittu Kohonen siirtyi viime syksynä Sotkamon Jymystä Ykköspesistä pelaavaan Oulun Lippoon.

Kohonen kertoi tuolloin tiedotustilaisuudessa, että tyydyttävää sopimusta Jymyn kanssa ei saatu aikaiseksi, ja Oulu sopi myös siviilielämän työkuvioihin.

Jos lukkarilegedan ulkopeli Laukaata vastaan oli eleetöntä, oli sisäpeli sitäkin hillitympää. Numerolla neljä pelannut Kohonen löi juoksun varmalla välilyönnillä ja hassutti Laukaata pariin kertaan jopa junioripeleistä tutulla pystymailanäpillä. Hän itse vakuutti, että voisi lyödä niitä myös Superpesiksessä.

– Jos on paikka lyödä, se on turvallinen lyönti. Ei mene ainakaan laittomaksi, Kohonen selitti.

Ykköspesis eroaa Superpesiksestä luonnollisesti pelaajien taidoissa ja fyysisyydessä, mutta myös pelien lukumäärässä.

– Tämä pelien vähyys on hieman häirinnyt. Pelirytmiin ei oikein pääse kiinni, kun pelejä on harvakseltaan, Kohonen sanoi.

– Mutta ihan mukavalta tämä on maistunut, hän lisäsi.

Oulussa Kohonen on ottanut suurta roolia nuoren joukkueen kehittämisessä.

– Olemme käyneet joukkueen kanssa paljon asioita läpi ja olen sanonut, miten tätä pitäisi pelata. Nuorilla kavereilla se tuppaa unohtumaan aika nopeasti kun kopista kävellään ulos. En tiedä miksi.

Vaikka ottelun lukemat näyttävät selkeiltä, eivät ne kerro koko totuutta. Toisen jakson viimeisen aloittavassa vuorossa Laukaa taisteli itsensä tasalukemiin 2–2, mutta kiri ei riittänyt loppuun saakka. Tasoittavalla lyöntivuorolla Oulun Ari Lankinen löi pallon vastaan tulleen kolmoskopparin Jori Heikkisen yli ja Lankinen juoksi pelin sinetiksi kunnarin.

– Tämä ei missään nimessä ollut mikään huono peli. Ulkopelin osalta tämä oli yksi kauden parhaita pelejä, ja sisäpelissäkin teimme ihan mukavasti tilannetta, sanoi pelinjohtaja Jukka Salmela.

Laukaan suurimmat sudenkuopat olivat lukuisat merkkivirheet ja kolmostilanteiden takapalot. Vaikka kolmostilanteita tuli, ne kuivuivat joko lyöjän ongelmiin tai takaetenijöiden virheisiin.

Laukaa on tällä hetkellä Ykköspesiksessä sijalla yhdeksän. Joukkueen tavoitteena on selvitä kaudesta joutumatta putoamiskarsintoihin.

– Nyt vain täytyy pitää tästä ulkopelistä kiinni ja miettiä, miten ne juoksut saadaan lyötyä, pelinjohtaja Salmela sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .