Lukko nousi jo viivan yläpuolelle

Lukko alkaa pikku hiljaa lunastaa niitä toiveita, joita tunnetusti fanaattiset raumalaiset ovat omilleen asettaneet. Itsenäisyyspäivän aattona Äijänsuolla väkisin Mikkelin Jukureista punnerrettu 2–1-voitto nosti Lukon jo pudotuspeliviivan yläpuolelle vain kolmen pisteen päähän kuuden parhaan joukkueen porukasta.

Helpolla ei Lukko kuitenkaan kolmea pistettä saanut, siitä piti huolen tasoaan kovasti sitten viime perjantain KalPa-tappion nostanut Jukurit. Tasonnostoa kiitteli myös vieraiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta, joka vakuutti tappiosta huolimatta olevansa tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen.

–  Jokainen pelaaja jätti nyt jäälle paljon enemmän kuin edellisessä pelissä. Aihio parempaan huomiseen on olemassa, nyt täytyy vain jaksaa arkea, Kangasalusta tiivisti.

Ottelun voittomaaliksi jäi peli-ilonsa pitkän kuivan kauden jälkeen uudelleen löytäneen Janne Keräsen kolmannen erän alussa ylivoimalla laukoma 2–0-osuma. Lukon ensimmäisen maalin viimeisteli Aaro Vidgren, ja Jukurien tasoituksen puolestaan kultakypärä Miika Roine.

Voittajajoukkueen paras mies oli upean viikon pelannut maalivahti Lassi Lehtinen. Vasta 19-vuotiaan Lehtisen viikkoon mahtuu liigauran ensimmäinen nollapeli, maali TPS:n verkkoon ja kaksi torjuttua voittoa.