Mäkäräinen jätti jäähyväiset ampumahiihdolle takaa-ajon nelossijalla Kontiolahdella   – "Mie oon jo aika vanha ja nähnyt paljon"

Kaisa Mäkäräisen ampumahiihtoura päättyi lauantaina Kontiolahdella nelossijaan maailmancupin kymmenen kilometrin takaa-ajokisassa. 37-vuotias Mäkäräinen oli ilmoittanut lopettamisestaan juuri ennen kisan alkua Instagram-tillillään.

Päätöspaikalla nollat ampunut Mäkäräinen taisteli jopa palkintopallipaikasta, muttei aivan saavuttanut toiseksi sijoittunutta Sveitsin Selina Gasparinia ja kolmanneksi tullutta Italian Lisa Vittozzia. Maalissa Mäkärinen jäi kolmospaikasta vajaat kahdeksan sekuntia. Mäkäräinen ampui uran päätöskisassa yhteensä neljä sakkoa.

–  Ihan hyvät tunnelmat. Aika tunteikkaat, mutta hyvät, kyynelehtivä Mäkäräinen kuvaili Ylen tv-haastattelussa.

Mäkäräisen mukaan päätös uran lopettamisesta on kypsynyt pikkuhiljaa.

–  Olen pallotellut sitä, ja ajatus on elänyt. Niin moni on yrittänyt puhua minua ympäri.

Mäkäräinen kertoi, ettei lopettamiseen liity yhtä yksittäistä syytä.

–  Mie oon jo aika vanha ja nähnyt paljon ja ollut kauan mukana. Tämä on nyt varmasti hyvä hetki (lopettaa), Mäkäräinen tuumi.

Mäkäräinen nousi takaa-ajo kisan aikana mainiosti ylöspäin tulosluettelossa, sillä hän lähti matkaan sijalta 18.

–  Vuosien saatossa Kaisalta on nähtyä todella hienoja suorituksia ja kilpailuita. Toki myös vuoristorataa on ollut. Tänään Kaisa osoitti todellisen taistelijaluonteensa, Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen kehui.

Muista suomalaisista Suvi Minkkinen oli kahdella sakolla 39:s ja Mari Eder viidellä sakolla 44:s.

Kisan voiton nappasi Ranskan Julia Simon. Naisten maailmancupin kokonaiskisan voiton vei Italian Dorothea Wierer, joka oli takaa-ajon 11:s. Mäkäräinen oli kokonaiscupissa 11:s.

Mäkäräinen on voittanut urallaan yhden MM-kullan sekä viisi muuta MM-mitalia. Maailmanmestaruus tuli takaa-ajosta vuonna 2011.

Maailmancupin kokonaiskisan Mäkäräinen on vienyt nimiinsä kolmesti. Mäkäräinen on voittanut 27 maailmancupin osakilpailua ja ollut palkintopallilla 85 kertaa.

Olympialaisissa Mäkäräinen edusti Suomea kolmissa kisoissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.