Mäkäräinen ja kumppanit kisaavat ampumahiihdon normaalimatkalla

Yhdeksän suomalaista kilpailee keskiviikkona Pyeongchangin olympialaisissa talvikisoissa. Ensi kertaa parrasvaloihin astuvat yhdistetyn hiihtäjät, jotka kilpailevat henkilökohtaisen kilpailun normaalimäestä.

Kuudensien olympialaisten Hannu Manninen lunasti tiistain harjoituksissa paikkansa joukkueessa. Saman teki viime talvena nuorten MM-kisoissa menestynyt Arttu Mäkiaho, joka on Mannista 19 vuotta nuorempi.

– Mäkipuolella tuntuma on ihan hyvä, ja lähden toistamaan sinne tiistaista hyvää suoritusta. Hiihto tuntuu aika hyvältä ja vahvalta, Manninen arvioi.

Isoimmat menestystoiveet lepäävät kauden maailmancupeissa palkintosijoille yltäneiden Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen harteilla. Jos he onnistuvat kello 8 Suomen aikaa alkavalla mäkiosuudella, heillä on mahdollisuuksia vaikka mitaliin. Yhdistetyn 10 kilometrin hiihto alkaa kello 10.45.

Ennen yhdistettyä kisavuorossa on lumilautailija Peetu Piiroinen, joka urakoi Pyeongchangissa kolme lajia. Niistä lumikourun finaali alkaa kello 3.30.

– En osannut odottaa, että näistä kolmesta lajista juuri tässä selviäisin finaaliin. Kovatasoinen karsinta, ja huima finaali tulossa, Piiroinen sanoi.

Finaalin kaikki 12 laskijaa laskevat kolme laskua, joista parhaan laskun pisteet jäävät voimaan. Karsinnassa Piiroinen oli 11:s.

Jos yhdistetty on vasta aloittamassa kisarupeamaansa, ampumahiihdossa naisilla on edessä jo kolmas kilpailu. Kello 13.05 Suomen aikaa alkavalle 15 kilometrin normaalimatkalle starttaavat Mari Laukkanen, Suvi Minkkinen, Kaisa Mäkäräinen ja Laura Toivanen.

Minkkiselle kilpailu on olympiauran ensimmäinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.