Mäkelä-Nummelalta pääsi "iso arghh" – maailmancupin trap ei tuonut Suomelle maapaikkaa Tokioon

Suomen Satu Mäkelä-Nummela sijoittui seitsemänneksi ampumaurheilun maailmancupin trap-kilpailussa Etelä-Koreassa. Kilpailussa oli jaossa kaksi maapaikkaa ensi vuoden Tokion olympialaisiin, mutta paikat kuittasivat suorituksillaan Yhdysvaltojen Ashley Carroll ja Ranskan Melanie Couzy, joiden sijoitukset olivat kolmas ja kuudes.

Muut kärkikuusikon naiset olivat jo aiemmin saavuttaneet maapaikat, joten Mäkelä-Nummela jäi tavoitteestaan niukasti. Hän ampui peruskilpailussa tuloksen 118 ja ylsi finaaliuusintaan neljän muun kilpailijan kanssa. Hän jäi uusinnasta ainoana finaalin ulkopuolelle.

–  Kisa meni läpi alle kymmenellä tuplalla, ja sitten jos se ykkönen ei osu silloin kun sitä tarvitsee... Tähän kohtaan tulee iso arghh, Mäkelä-Nummela viittasi tiedotteessa uusintaan, jolla hän putosi finaalista.

– Taas kerätään voimia ja taitoja uusiin koitoksiin, ja ei muuta kuin reippain ottein etiäpäin. Ehkä se päivä paistaa vielä risukasaankin, hän jatkoi.

Suomen Marika Salmi sijoittui 16:nneksi ja Noora Antikainen 46:nneksi. Kiinalaisten kaksoisvoiton varmistivat Deng Weiyun ja Wang Xiaojing.

Miesten kilpailussa Eemil Pirttisalo on parhaana suomalaisena ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen sijalla 11. Hänellä on matkaa kärkeen vain yksi kiekko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.