Maailmanmestari Italia aloittaa Paraguayta vastaan

Italia aloittaa neljän vuoden takaisen MM-kultansa puolustamisen huomenna ottelussa Paraguayta vastaan. Heikot tulokset harjoitusotteluissa ja tärkeiden keskikenttämiesten Andrea Pirlon ja Daniele De Rossin puolikuntoisuus ovat tuoneet pilviä mestareiden taivaalle.

Valmentaja Marcello Lippi laittaa kentälle kokeneen joukkueen, mutta viittaa kintaalla väitteille, että hänen joukkueensa olisi liian vanha MM-kisoihin.

– Meillä on iäkkäitä pelaajia, mutta se ei tarkoita, että he olisivat rikki. Se tarkoittaa kokemusta, karismaa, Lippi puolustautuu.

Taktiikka on tuttuun tapaan rakennettu ajattelemalla ensin puolustusta.

– Olemme tiivis ryhmä. Emme koskaan hyökkää kuin Brasilia, Portugali tai Espanja, mutta ne eivät koskaan puolusta kuin me, Fabio Cannavaro sanoo.Kamerun suosikkina Japanin kimppuunKamerun ja Japani lähtevät kohtaamiseensa pieninä kysymysmerkkeinä. Molemmilla oli vaikeuksia kisojen valmistavissa otteluissa. Japani teki viidessä ottelussa ainoastaan yhden maalin.

Valmentaja Takeshi Okada on ollut hukassa taktisten ratkaisujen kanssa. Fyysisesti kovempi Kamerun ei kuitenkaan muuta Japanin lyhytsyöttöpelin idealismia.

– Emme voi tehdä muutosta. On mahdotonta pelata yhtäkkiä pitkää palloa, Okada totesi.

Kamerun luottaa huippuhyökkääjä Samuel Eto'on maalivainuun. Hän on voittanut Mestareiden liigan kahtena vuotena peräkkäin Barcelonassa ja Interissä.

– Eto'o on loistava pelaaja. Hän on tottunut isoihin otteluihin ja koviin paineisiin, Kamerunin ranskalaisvalmentaja Paul Le Guen kehuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.