Maalihanojen aukeaminen riemastuttaa Helmareiden päävalmentajaa

Kaksi ottelua, kaksi selvää voittoa. Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen eli Helmareiden päävalmentaja Anna Signeul on luonnollisesti tyytyväinen EM-karsintaurakan avauspeleihin.

–  Loistava startti. Olen mielissäni, että olemme tehneet paljon maaleja. Meillä oli maalinteossa vähän ongelmia keväällä, mutta nyt olemme osoittaneet pystyvämme viimeistelemään, Signeul sanoi.

Suomen on toki "kuulunutkin" voittaa, sillä molemmissa peleissä on ollut vastassa heikohko Albania.

Signeulin suojattien karsintaurakka jatkuu torstaina Helsingissä pelattavalla Kypros-ottelulla. Myös siihen kamppailuun Suomi lähtee selvänä suosikkina.

Sen jälkeen urakka vaikeutuu huomattavasti, sillä ensi tiistaina odottaa vierasottelu Portugalia vastaan. Portugali-pelin jälkeen Suomi jatkaa karsintaurakkaansa vasta ensi vuonna.

Skotlanti murskasi Kyproksen

Kyproksella on takanaan vasta yksi karsintapeli, eikä se ollut joukkueen kannalta kaunista katsottavaa. Skotlanti takoi kotonaan Kyproksen nurmelle maalein 8–0.

–  Se oli Kyproksen huonoin tulos tänä vuonna. Kypros tuskin pelaa yhtä avoimesti ja tuskin pyrkii hyökkäämään yhtä paljon kuin Albania. Meille ei varmaan avaudu samanlaisia mahdollisuuksia vastaiskuihin. Meidän täytyy liikuttaa palloa nopeasti, Signeul sanoi.

Kypros-kamppailun jälkeen Suomea odottaa matka Portugaliin.

–  Olemme valmistautuneet hyvin. Matkustamme Portugaliin perjantaina. Monet pelaajistamme ovat tottuneet pelaamaan kaksi ottelua lyhyen ajan sisällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.