Maalivahdin moka jätti Englannin tasapeliin

Robert Greenin karmea virhe jätti Englannin 1–1-tasapeliin MM-jalkapallon C-lohkon avauksessa Yhdysvaltoja vastaan. Englannin osumasta vastasi kapteeni Steven Gerrard, Greenin avustaman amerikkalaismaalin teki Clint Dempsey.

Englannin alku oli komea. Frank Lampardin syöttö löysi Emile Heskeyn rangaistusalueen rajalla, ja hyökkääjän jatko tavoitti hienosti vapaaksi hakeutuneen Gerrardin. Varma sijoitus ohi jenkkivahti Tim Howardin, ja Englanti johdossa jo neljännellä peliminuutilla.

Yhdysvallat sai takaiskun jälkeen pelistä kiinni, ja sai muutaman puolittaisen paikankin. Silti tasoitus 40. minuutilla oli shokeeraava. Gerrardin ohi rangaistusalueen rajalla pyörähtänyt Dempsey pisti pallon matalana kohti Greeniä, joka kumartui ottamaan ilmeisen helpon vedon. Jotenkin West Hamin maalivahti kuitenkin sai hanskansa sen verran vinoon, että pallo kimposi kädestä ja vieri yli maalilinjan.

– Tuo oli tuollainen outo tapaus, joita sattuu. Mielestäni ei maalivahtia voi syyttää, palloa on arvosteltu ja se on hankala. Kyllähän tuo oli vähän järkytys, mutta meidän on tuettava Robertia. Olen varma, että hän tekee vielä tärkeän torjunnan meille näissä kisoissa, Gerrard totesi varmasti kovan kritiikin kohteeksi joutuvan maalivahdin puolesta.

Toisella puoliajalla Englanti hallitsi, mutta kunnollisia paikkoja se ei kyennyt luomaan. Tasapeli oli lopulta sekavan ja varsin heikkotasoisen ottelun ansaittu lopputulos.

– Se oli hieno suoritus koko joukkueelta. Puoliajalla ajattelimme, että meillä on mahdollisuus voittoon, ja lopulta saimme pisteen, Yhdysvaltain valmentaja Bob Bradley selvitti tyytyväisenä.

C-lohkon muut joukkueet Algeria ja Slovenia aloittavat kisansa sunnuntaina. Englanti kohtaa seuraavaksi Algerian 18. kesäkuuta, ja USA mittaa samana päivänä Slovenian taidot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.