Mannio kiskaisi kärkituloksen Äänekoskella

Lehtimäen Jyskeen Ari Mannion keihäs liiteli kesän kotimaiseen kärkitulokseen 85,12 Äänekosken tähtikisoissa sunnuntaina. Voittoheitollaan Mannio tarrasi tukevasti tulevassa viikonvaihteessa Norjan Bergenissä käytävän EM-joukkuekilpailun edustuspaikkaan.

- Eka kerta tänä kesänä, kun sain tuen vähän pitämään. Tuulikin oli hyvä, Mannio kertaili viileissä oloissa käytyä kilpailua.

Mannion paras heitto syntyi ensimmäisellä yrittämällä. Se vei hänet kesän kotimaan listan kärkeen niukasti ohi Oslossa 85,04 heittäneen Teemu Wirkkalan. Maailmantilastossa Mannio on seitsemäntenä.

Äänekoskella Mannio teki mainion sarjan, jonka toiseksi pisin heitto oli 83,79.

- Aika tasainen sarja. Heitto ei ole vielä mitenkään erityisen herkkää, mutta pikku hiljaa on menty parempaan suuntaan. Tyytyväinen olen, mutta liian tyytyväinen ei saa olla, Mannio mietti.

Mannio, 22, on aiemmin urallaan heittänyt yli 85 metriä vain viime vuoden toukokuussa Leppävirralla. Tuolloin syntyi oma ennätys 85,70.

Naisten keihäskilpailussa Äänekoskella Laitilan Jyskeen Sini Kiiski heitti ennätyksensä 54,77 ja Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä hyppäsi kolmIloikassa kauden kärkituloksen 13,08.

Järvenpää astui yli 83 metrin heiton

Tampereen 4 Athletics GP-kilpailuissa eivät edes kotikentällään kilpailleet Tommi Evilä ja Tero Järvenpää kyenneet huipputuloksiin. Suomen ennätystä 822 viikko sitten sivunnut Evilä hyppäsi pituutta 777 ja löysi helposti syyn keskinkertaiseen tulokseensa.

- Kun lämpötila putoaa 15 astetta, se näkyy pakosta jossakin. Harjoittelin kuusi viikkoa huippuoloissa, enkä ehtinyt käydä kotona kuin pyykkiä pesemässä ennen Saksaan lähtöä.

- Sellaisen onnistumisen jälkeen on myös normaalia, että urheilija kaipaa hieman lepoa, Evilä myönsi.

Ainakin Timanttiliigan Gatesheadin osakilpailuun paikan saanut Evilä teki tasaista työtä, sillä hänen sarjaansa mahtuivat myös tulokset 775 ja kahdesti 772.

Tampereen-kilpailun myönteisin merkki oli Mikko Kivisen venyminen 775:een

Järvenpää avasi keihäskautensa vaatimattomalla tuloksella 76,70 mutta astui niukasti yli ensimmäisen heittonsa, jolle tuli mittaa yli 83 metriä.

- Latasin kaikkeni ensimmäiseen, ja se kertoikin, että olen kunnossa. Sen jälkeen heittoni ei pysynyt koossa, Järvenpää myönsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.