Maradona kohtaa entisen varjostajansa

Muistot vuoden 1986 MM-kisoista hiipivät väkisinkin Argentiinan jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Diego Maradonan mieleen, kun hänen joukkueensa kohtaa huomenna Etelä-Korean. Etelä-Korean päävalmentajana toimii nyt Huh Jung Moo, joka varjosti Maradonaa kentällä maiden kohdatessa vuonna 1986 Meksikon kisoissa.

– Muistan hänet hyvin. Se oli taekwondoa eikä jalkapalloa, kun korealaiset pelasivat meitä vastaan 1986, Maradona huokasi.

Tuossa pelissä eteläkorealaiset tekivät lähes mitä vain pysäyttääkseen Maradonan. Hänen "päällystakikseen" oli määrätty juuri nykyinen valmentaja Huh Jung Moo. Se ei kuitenkaan auttanut. Argentiina voitti ja eteni lopulta Maradonan johdolla maailmanmestariksi.

Meksikon kisoissa pelatun ottelun jälkeen maat ovat kohdanneet vain kerran. Ennen huomista peliä molemmilla on voitto alla, sillä Etelä-Korea voitti avauskierroksella Kreikan 2–0 ja Argentiina päihitti avausottelussaan Nigerian 1–0.Kreikkalaisia vaaditaan jo kotiinToisen kerran MM-turnauksessa pelaava Kreikka metsästää yhä kautta aikojen ensimmäistä MM-maaliaan. Huomenna sillä on mahdollisuus avata maalihanat ottelussa Nigeriaa vastaan.

Avausottelun 0–2-tappio Etelä-Korealle ei kuitenkaan lupaa hyvää kreikkalaisten kannalta. Kreikka pelasi Etelä-Koreaa vastaan unettavasti, ja lisäksi se teki karmeita virheitä omalla kenttäpuoliskollaan. Kreikkalaislehdistö onkin ehdottanut, että Kreikan joukkue voisi jo matkustaa takaisin kotimaahansa välttyäkseen entistä suuremmalta nöyryytykseltä.

Myös kreikkalaispelaajat vaikuttavat masentuneilta.

– Rehellisesti sanottuna kovin isoa muutosta ei voi tapahtua viidessä päivässä. Ei millekään joukkueelle, sanoi puolustaja Vassili Torosidis.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.