Markkasen Bullsille vierastappio Detroitista, Markkaselle kuusi pistettä

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls jäi vastaantulijaksi koripallon NBA-ottelussa Detroit Pistonsia vastaan. Detroit oli Suomen aikaa varhain lauantaina tyly isäntä ja kuritti Chicagoa lukemin 99–83.

Edellisessä ottelussaan loistanut Markkanen jäi Detroitia vastaan kuuteen pisteeseen. Levypalloja hän rohmusi kahdeksan, ja korisyöttöjä tilastoihin merkittiin kaksi.

Suomalaistulokkaan heittopeli oli hukassa, ja hän keräsi pisteensä donkeilla. Pelitilanneheittoja Markkaselle merkittiin 12.

Vierasjoukkue Chicagosta kaksinumeroiseen pistesaldoon ylsivät vain Cameron Payne ja Kris Dunn. Payne keräsi 17 ja Dunn 13 pistettä. Detroitin ykköstykit olivat Blake Griffin (25 pistettä) ja Reggie Bullock (21).

Koko Chicagon joukkueella oli sihdissään hakemista, sillä vieraiden pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli vain 35,5.

– Ailahtelevaisuus turhauttaa. Ensin tulee kaksi hyvää peliä, sitten kaksi huonoa, taas hyvä ja taas huono peli. En ole tottunut sellaiseen, Bullsin pelaajista Zach LaVine sanoi Chicago Tribune -lehdelle.

Chicagon pelaaminen on pomppinut viime aikoina ylös ja alas, sillä viiden peräkkäisen häviön jälkeen joukkueen sarja on ollut seuraava: voitto, tappio, voitto, tappio.

Vaikka myös Markkasen pelaaminen on heilahdellut, kausi on kokonaisuudessaan ollut hänelle iso menestys.

– Kun Lauri nousi runkosarjan alkaessa NBA:n parhaiden tulokkaiden joukkoon, en yllättynyt lainkaan. Lauri on saanut nauttia avainpelaajan minuuteista ja heitoista, mikä on kehittänyt häntä valtavasti, Chicagon apuvalmentaja Jim Boylen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Toronto voitti jättien taistelun

Chicago ja Detroit eivät kuulu NBA:n ykkösryhmiin, mutta Toronto ja Houston kuuluvat.

Itälohkon kärjessä porskuttava Toronto voitti jättien sapelinkalistelun, kun se kaatoi länsilohkon ykkösenä olevan Houstonin 108–105.

Toronto päätti samalla Houstonin peräti 17 ottelun voittoputken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.