Markkasen paluu lähestyy, Chicago otti kauden viidennen voiton

Lauri Markkanen osallistui keskiviikkona Chicago Bullsin heittoharjoituksiin ja katseli illalla vaihtopenkiltä, miten Bulls otti NBA-kauden viidennen voittonsa kukistamalla Phoenix Sunsin 124–116.

Markkanen ei osallistunut harjoitusten kontakteja sisältäviin osuuksiin, mutta Chicago Sun-Timesin mukaan Bulls odottaa Markkasen palaavan täysipainoiseen harjoitteluun ehkä jo ensi viikolla. Markkanen ei ole tällä kaudella vielä pelannut yhtään ottelua loukattuaan kyynärpäänsä syyskuussa.

Myös polvivaivainen pelinjohtaja Kris Dunn osallistui rajoitetusti keskiviikon harjoituksiin, mutta laitahyökkääjä Bobby Portisin paluu oikean polven loukkaantumisen jälkeen on yhä viikkojen päässä. Laitahyökkääjä Denzel Valentinen nilkka leikataan ensi viikolla, ja hänen odotetaan olevan sivussa mahdollisesti koko loppukauden.

Sunsia vastaan Bullsin tehokkaimmat olivat 29 pistettä heittänyt Zach LaVine sekä 20 pistettä, 13 levypalloa ja kahdeksan syöttöä kerännyt Jabari Parker.

LeBron James sai lämpimän vastaanoton Clevelandissa

LeBron James palasi ensimmäisen kerran entisen joukkueensa Cleveland Cavaliersin vieraaksi Los Angeles Lakersin paidassa ja johti uuden joukkueensa 109–105-voittoon NBA-koripalloliigassa. James takoi 32 pistettä, 14 levypalloa ja seitsemän syöttöä. Hän sai lämpimän vastaanoton Clevelandin kotiyleisöltä.

Yleisö nousi seisomaan, kun Jamesin nimi kuulutettiin Lakersin aloitusviisikossa. James pelasi Clevelandissa 2003–2010 ja 2014–2018. Vuonna 2010 James sai kuunnella Clevelandissa buuausta, kun pelasi ensimmäisen vieraspelinsä Clevelandissa Miami Heatin riveissä.

–  Tänne takaisin tuleminen ja tällaisen vastaanoton saaminen merkitsee paljon minulle ja perheelleni. Pelasin täällä 11 vuotta ja yritin antaa kaikkeni niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, James sanoi.