Matti Heikkinen keskeytti Tour de Skin

Matti Heikkinen viritteli Toblachin hiihtostadionin maalialueella puhelinpalaveria valmentajansa Toni Roposen kanssa, ja neuvonpito tuotti selvän tuloksen. Heikkinen jätti kiertueen kesken kahden etapin jälkeen.

–  Tour päättyy minun osaltani tähän ja jään harjoittelemaan Toblachiin. Kävin keskustelun Tonin kanssa, ja päädyimme yhdessä tähän ratkaisuun, Heikkinen viestitti Hiihtoliiton WhatsApp-viestissä.

Heikkiselle tämänkertainen Tour de Ski oli uran yhdeksäs. Kolme kertaa urakka on jäänyt kesken, ja nyt se loppui jo alkumetreillä.

Sunnuntaina Toblachissa oli tarjolla yksi Heikkisen mielimatkoista, väliaikalähtönä hiihdetty 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Heikkinen haki edistystä kauteensa, mutta toisin kävi.

Heikkinen ei saanut itsestään mitään irti ladulla ja oli maalissa hyvävoimaisen oloinen. Hän jäi kärkivauhdista yli kaksi minuuttia ja oli 63:s.

– En pääse edes niihin vauhteihin, että voisin ajatella hiihtäväni hyvistä sijoituksista, Heikkinen sanoi pettyneenä.

–  Vain tulos merkitsee, ja se oli huono.

Seefeldin MM-hiihtoihin on aikaa runsaat puolitoista kuukautta, joten jyväskyläläiselle tulee kiire saada kurssiaan reivattua.

Heikkinen, 35, myönsi olevansa huolestunut tilanteestaan. Ennen joulua hän oli Davosin maailmancupissa 24:s samalla matkalla kuin sunnuntaina, mutta parannus vaihtuikin romahdukseksi. Ero kärkeen tuplaantui.

–  Asteikolla yhdestä kymmeneen, miinus kahdeksan, Heikkinen kuvasi huolestumisensa astetta.

Maailmanmestarin päänahka löysällä

Ristomatti Hakola kukisti Heikkisen lähes puolella minuutilla ja oli 47:s.

–  Maailmanmestarin päänahka oli tänään aika löysällä, Hakola tuumasi Heikkisen kukistamisesta.

Kauden alussa hän kukisti Rovaniemen Suomen cupissa toisen MM-voittajan yllätettyään Iivo Niskasen.

Hakolalle 15 kilometriä vapaalla ei ole mielimatka, mutta minuutin ja 47 sekunnin ero kärkeen lämmitti. Kauden aiemmissa vastaavissa kisoissa hän hävisi voittajalle yli kaksi minuuttia.

–  Puolitoista minuuttia kakkossijaan, Hakola ilahtui erostaan olympiavoittajaan, norjalaiseen Simen Hegstad Krügeriin.

Hakola jatkanee kiertuetta neljännelle etapille Oberstdorfiin asti, sillä hän haikailee perinteisen hiihtotavan kisaan. Hakolan mukaan perinteinen hiihtotapa antaisi hänen kunnostaan tällä erää paremman käsityksen kuin vapaa.

Kiertueen seuraava kisa hiihdetään kuitenkin sekin vapaalla, kun hiihtäjät kisaavat tiistaina sprintin Sveitsin Val Müstairissa. Se on Lauri Vuoriselle tärkeä kisa, ja Toblachissa hän sai hyvän harjoituksen.

–  Jollakin tavalla onnistuin, mutta eroa tuli aika karusti. Jalat puutuivat aika pahasti.

–  Tällainen kisa kehittää jaksamista, sprintteri Vuorinen sanoi päädyttyään 86:nneksi 103:n maaliin hiihtäneen miehen joukossa.

Eroa voittajaan, venäläiseen Sergei Ustjugoviin kertyi kolme ja puoli minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.