Matti Heikkinen päätti uransa SM-kisojen nelossijaan – lääkäri talutti toipumaan

Nelinkertainen MM-mitalisti Matti Heikkinen on päättänyt hiihtouransa SM-kisojen neljänteen sijaan. Ylitorniolla hiihdetyn 50 kilometrin kilpailun voitti Iivo Niskanen, jolle Heikkinen hävisi runsaat kolme minuuttia.

– Hiihtona tuntui hyvältä, mutta joutui tiukille. Tuli ihan työpäivä, Niskanen kertasi Ylen tv-haastattelussa.

Mestaruus oli hänelle kuninkuusmatkalla ensimmäinen vapaalla hiihtotavalla.

Viikko sitten Niskanen juhli Äänekosken SM-laduilla triplavoittajana, Ylitorniolta heltisi myös Suomen cupin viestivoitto.

Vapaalla hiihtotavalla hopean vei Vuokatti Ski Team Kainuun Juho Mikkonen.

– Hyvä ja ehjä 50 kilometrin kisa. Tuli tankattua hyvin, niin jaksoi loppuun asti, Mikkonen kertoi.

Hyvään kevätkuntoon päässyt Mikkonen oli kahdesti mitaleilla myös viikko sitten Äänekoskella. Hänen meriitteihinsä kuului myös Finlandia-hiihdon voitto Lahdessa.

Yli puolet matkasta johtanut Pyhäjärven Pohdin Joni Mäki simahti lopussa, mutta sai silti palkinnoksi SM-pronssin, sillä Heikkinenkin väsähti.

Heikkinen hiihti tapojensa mukaan itsensä niin sippiin, että Hiihtoliiton maajoukkueiden lääkäreihin kuuluva Mira Tuovinen joutui taluttamaan hänet toipumaan.

Heikkisen tavoin Vantaan Hiihtoseuraa edustava Anssi Pentsinen lopettaa myös uransa tänä keväänä. Hän oli Ylitorniolla 11:s.

– Kiitollisuus on päällimmäisenä. Harvoin elämästä löytää niin aitoja tilanteita kuin mitä urheilussa on, Pentsinen sanoi Ylelle.

Ylitorniolta selkävaivojen takia sivuun jäänyt Jämin Jänteen Ristomatti Hakola voitti 5 000 euron arvoisen Suomen cupin kokonaiskilpailun.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .