Matti Heikkiselle pronssia!

Loppukirissä mies lykki ohi norjalaisesta Martin Jonsrud Sundbystä.

Jyväskyläläinen Matti Heikkinen voitti pronssia Lahden MM-kisojen vapaan hiihtotavan 50 kilometrillä. Heikkinen kiri ohi norjalaisen, Joka horjahti aivan omia aikojaan loppusuoralla.

Kanadan Alex Harvey voitti.

Heikkinen jäi loppukiritaistelussa voittajasta 1,4 sekuntia. MM-hopealle hiihti venäläinen Sergei Ustjugov.

Lari Lehtonen, Perttu Hyvärinen ja Kusti Kittilä jäivät minuutteja kärjestä.

Norjalainen Anders Glöersen lähti karkumatkalle jo kuuden hiihdetyn kilometrin jälkeen. Hänellä oli yli 20 sekunnin etumatka, kun matkaa oli taitettu 15 kilometriä.

Suomalaisnelikko oli mukana pääjoukossa, joka alkoi Ustjugovin johdolla tavoittaa Glöerseniä. 20 kilometrissä Glöersen oli hiihdetty kiinni.

Heikkinen oli puolimatkassa mukana reilun kahdenkymmenen kilpailijan kärkijoukossa, mutta Lehtonen, Hyvärinen ja Kittilä olivat jääneet.

Vielä pari kilometriä ennen maalia kärkijoukossa eteni kymmenkunta kilpailijaa. Maaliviivalla kuuden kärki oli 3,4 sekunnin ryppäässä.

Miesten 50 kilometriä oli Lahden MM-hiihtojen viimeinen kilpailu. Päättäjäiset alkavat kello 17.35.

Seuraavat MM-hiihdot järjestetään Itävallan Seefeldissä 2019.

Matti Heikkinen on syntynyt Kajaanissa, mutta asuu nykyisin Jyväskylässä. Hän edustaa Vantaan Hiihtoseuraa. Heikkinen opiskelee Jyväskylän yliopistossa kauppatieteitä. Miehen parhaat saavutukset tähän mennessä ovat MM-kulta vuonna 2011 perinteisellä hiihtotavalla, MM-pronssia 50 kilometrillä (v) 2017, MM-pronssia 15 kilometrillä (p) 2009 ja MM-viestipronssia 2009.

 

 

 

Heikkisen raskas viikko kääntyi viime metreillä mitalinhohtoiseksi

Heikkisen valmentaja riemuitsi mitalista ja Sundbyn kukistumisesta

Tässä ovat suomalaisten mitalit Lahden MM-kisoista

Lahden menestys maastohiihdon harteilla