Mercedes-pomo Wolff yllättyi tuomariston päätöksestä, mutta katsoi sen olleen oikea – Ferrari aikoo valittaa Vettelin rangaistuksesta

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff puolustaa tuomariston kiistanalaista ratkaisua F1:n Kanadan gp:ssä, vaikka ymmärtääkin Ferrarin Sebastian Vettelin suuttumuksen kisan jälkeen.

Tuomaristo ratkaisi kilpailun voiton antamalla johdossa ajaneelle Vettelille viiden sekunnin aikarangaistuksen, joka pudotti hänet lopputuloksissa toiseksi Mercedeksen Lewis Hamiltonin taakse. Tuomaristo katsoi Vettelin palanneen radalle vaarallisella tavalla Hamiltonin eteen tehtyään virheen ja käytyään radan ulkopuolella reilut 20 kierrosta ennen maalia.

Vettel kiehui kisan jälkeen raivosta ja kävi mielenosoituksellisesti siirtämässä maalialueella kakkossijaa osoittavan kyltin Hamiltonin auton eteen.

–  Sebastian toimi täysin oikein, jos minä olisin ollut samassa tilanteessa, olisin potkaissut sitä kylttiä ja heittänyt sen autoa vasten. Tunteet ovat hyvä asia tälle lajille. Ja se oli kiistanalainen päätös, Wolff sanoi Sky Sportsille.

Hän itse katsoi tuomariston tehneen lopulta oikean ratkaisun.

–  Minä olen totta kai puolueellinen. Sääntö sanoo, että kun poistuu radalta (ja palaa), on jätettävä autonmentävä rako. Luulen että hänen vaistomainen reaktionsa oli että hän yritti puolustaa paikkaansa, ehkä hän meni siinä vähän liian pitkälle, Wolff analysoi.

–  Olin jopa vähän yllättynyt päätöksestä, koska en uskonut että he tekisivät niin kiistanalaista ratkaisua. Mutta puhtaasti sääntöjen näkökulmasta he vain tulkitsivat mustaa valkoisella.

Wolffin mielestä kritiikkiä ei pitäisi osoittaa tuomarien sääntötulkinnan, vaan itse sääntöjen suuntaan.

– Meidän täytyy kilpailla sääntöjen mukaan. Jos haluamme muuttaa sääntöjä, olen ensimmäisenä kannattamassa sitä.

Ferrari-pomo: Me voitimme

Ferrari ilmoitti kisan jälkeen aikovansa valittaa rangaistuksesta lajin kattojärjestölle FIA:lle. Valitus tuskin kuitenkaan tuo tulosta, sillä F1-sääntöjen mukaan kisan aikana annettavat rangaistukset eivät ole valituskelpoisia.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto totesi kisan jälkeen, ettei ole hänen tehtävänsä päättää rangaistuksista. Hän kuitenkin sanoi, ettei Vettel hänen mielestään tehnyt mitään väärää. Binotto huomautti yleisönkin olleen sitä mieltä, että päätös oli väärä.

–  Me voitimme tänään. Olimme tänään nopeimpia radalla ja se on tärkeää, Binotto sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.