Mestari Mika Kohosen virhe vei Happeen liki kesälomalle

Trilleri, joka ratkesi täysin odottamattomalla tavalla. Sellainen oli Happeen ja Oilersin puolivälieräsarjan kolmas osa. Koko kauden aikana suurin piirtein yhdeksän harhasyöttöä antanut, viidesti maailman parhaaksi pelaajaksi valittu lajilegenda Mika Kohonen syötti pallon suoraan Oilersin Riku Holopaiselle, joka kiitti ja lähetti vastustamattoman pommin ohi Happee-maalivahti Markus Laakson.

Ottelu päättyi 5–6 (1–1, 2–2, 2–2, 0–1) ajassa 62.48. Samalla Happee joutui liki kesälomalle. Oilers johtaa sarjaa voitoin 3–0.

– En monta harhaa ole antanut koko sarjassa. Nyt annoin. Pyysin kopissa pojilta anteeksi. Pelin menettäminen oli mun vika, Kohonen tunnusti.

Mestarin analyysi oli tietysti liian tyly ja itsekriittinen. Ratkaisuosuma meni Kohosen piikkiin, mutta Happeen olisi pitänyt voittaa ottelu jo varsinaisella peliajalla. Jami Manninen nosti hirvipaidat kolmannen erän alkupuolella jo 5–3-johtoon. Ja niin yksinkertaista se on, että sellaisesta asemasta ottelua ei saa hävitä.

– Vähän ilmaisia maaleja annettiin, Kohonen näki.

Se analyysi oli täysin totta. Justus Kainulaisen laukoma 5–4-kavennus tuli Panu Kotilaisen hölmön peliviivyttämisjäähyn jälkimainingeissa, ja Rasmus Markelinin ampumaan tasoitukseen johtanut mylly sai alkunsa Jalo Kouvosen pahasta virheestä.

Niin ja olihan Happee-laituri Juuso Heikkisellä loistava paikka 5–4-tilanteessa siirtää Happee takaisin kahden maalin johtoon.

Jossiteltavaa Happeelle keskiviikkoillasta siis rutkasti jäi. Niin on usein häviäjän tilanne.

Happeen ja Oilersin puolivälieräsarjan piti olla tasainen, mutta nyt espoolaisryhmä on niputtanut Happeen nopeasti liki mahdottomaan siltaan. 0–3-tilanne herättää Happeen näkökulmasta kaksi kysymystä. 1) Miksi näin on käynyt? 2) Millä ihmeellä sarja voi vielä kääntyä?

– Ei oteta mitään kaverilta pois. Oilers on pelannut kurinalaisesti ja rankaissut tehokkaasti meidän virheistä. Oilers kääntää peliä todella nopeasti. Keväällä tulostaulu ei valehtele. Oilers on ollut kolme kertaa parempi joukkue, Kohonen vastasi ensimmäiseen kysymykseen.

Ottelut ovat edenneet melko samalla kaavalla. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Oilers karkasi päätöserässä, nyt tasainen vääntö ratkesi vasta jatkoajalla. Se, että sinnikäs Oilers on ollut etevämpi otteluiden lopulla, on mielenkiintoinen juttu.

– Uskon, että meillä on fyysisesti etu. Lisäksi meillä on hyvä henki päällä. Tänäänkin sen näki, kun noustiin tappioasemasta, Oilers-kapteeni Casper Pfitzner huomautti.

Se toinen kysymys on visaisempi. Salibandyn historia paras seitsemästä -sarjoista on lyhyt, eikä yksikään joukkue oli Suomessa onnistunut nousemaan jatkoon kolmen ottelun tappioasemasta. Erittäin harvinaisia kyseiset sarjojen kääntymiset ovat myös muissa lajeissa.

– Tavallaan tilanne ei ole muuttunut. Neljällä voitolla pääsee jatkoon ja neljällä tappiolla putoaa, Kohonen yritti yksinkertaistaa pudotuspelimatematiikkaa.

On se toki niinkin. Happee voi edelleenkin lähteä napsimaan yhtä voittoa kerrallaan.

– Perjantaina ei voi ottaa neljää voittoa, Kohonen muotoili.

Yhden voi. Espoosta se ei tosin helposti irtoa. Oilers ei varmasti halua enää Monitoimitalolle lauantaina palata.

– Nuo lakut on kyllä hyvännäköisiä. Niiden takia voisi tullakin, mutta onneksi sain jo jotain matkaani, Pfitzner vitsaili palkintopöydän läheisyydessä.

– Mutta mennään peli kerrallaan. Nyt fokus siirretään pelkästään perjantain peliin, hän kuitenkin lisäsi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .