Mikä trilleri! Kirittäret voitti ensimmäisessä finaalissa Porin

Jyväskylän Kirittäret on voittanut pesäpallon naisten ensimmäisen loppuottelun. Kirittäret löi reilun kahden ja puolen tunnin jännitysnäytelmän jälkeen Porin Pesäkarhut kotiutuslyöntikilpailussa 2–1 (0–4, 2–1, 1–1, 3–2).

Lue myös: Kirittäret ei jäänyt synkistelemään hankalaa alkua, vaan voitti ensimmäisen finaalin – "Menemme yhden hetken kerrallaan"
 

Vielä ensimmäisellä jaksolla Pori oli kotikentällään parempi selkein lukemin. Emilia Linna kotiutti heti ensimmäisessä vuoroparissa kahdesti, eikä Kirittäret saanut missään vaiheessa kunnon kiriä aikaiseksi.

Myös toisen jakson ensimmäisen juoksun löi Pori, mutta sitten nähtiin moneen kertaan tämän vuoden pudotuspeleissä todistettua jyväskyläläisten sitkeyttä ja lujaa henkistä kanttia. Jokeri Siri Eskola löi toisessa vuoroparissa kaksi juoksua ja lopusta piti huolen Kirittärien ulkopeli. Jyväskyläläisten voitto perustui muutenkin ennen kaikkea tiiviiseen ulkopeliin, sillä porilaiset kehittelivät selvästi enemmän kolmostilanteita: 21 Kirittärien 12 vastaan.

Supervuorossa Kirittäret meni 1–0 johtoon Emma Sallisen onnistumisella. Pori kuitenkin tasoitti omalla lyöntivuorollaan ja ratkaisu piti hakea kotiutuslyöntikilpailussa.

Tässä vaiheessa jyväskyläläisten lyöntipeli aukesi vihdoin. Emma Körkkö, Sallinen ja Iina Valkeejärvi onnistuivat kotiutuksissaan. Pori löi omilla vuoroillaan vain kaksi juoksua ja jyväskyläläisten juhlat saattoivat alkaa.

Seuraava loppuottelu pelataan lauantaina Hippoksella kello 15. Porissa ensimmäistä finaalia todisti 2017 katsojaa.

Kirittäret voitti Suomen mestaruuden viime vuonna. Porin SM-kulta on vuodelta 2002. Tämän jälkeen se on hävinnyt finaalisarjan viisi kertaa.

KSML.fi kertoo ottelusta lisää tämän illan aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kirittäret ei jäänyt synkistelemään hankalaa alkua, vaan voitti ensimmäisen finaalin – "Menemme yhden hetken kerrallaan"