Mikko Salonen on Olympiakomitean uusi toimitusjohtaja

Suomen Olympiakomitean uusi toimitusjohtaja on diplomi-insinööri Mikko Salonen.

STT

Olympiakomitean perjantaina valitulla toimitusjohtajalla Mikko Salosella on vankka urheilujohtamisen kokemus suunnistuksesta. Diplomi-insinööri Salonen on Kansainvälisen suunnistusliiton varapuheenjohtaja, ja hän työskenteli Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtajana 2003–2008.

Myös OK:n nykyisellä puheenjohtajalla Timo Ritakalliolla on suunnistustausta.

Salonen, 45, siirtyy Olympiakomiteaan Blom Kartta -yrityksen toimitusjohtajan tehtävästä ensi elokuussa.

– Siitä on jo vuosia, kun olin Suunnistusliiton toimitusjohtaja, mutta samoja naamoja tulee vastaan edelleen. Siltä ajalta minulla on verkosto urheilumaailmaan, joten ei minun tarvitse tyhjästä aloittaa, Salonen kertoo.

Olympiakomiteaan Salonen sanoo lähtevänsä jännittämättä.

– Tähän ikään mennessä minut on jo koeteltu monenlaisissa haasteissa. Ryhdyn tehtävään innokkaan uteliaana ja nöyrin mielin. Haasteita tehtävässä varmasti riittää.

Strategia kelpaa kompassiksi

Uuden tehtävän askelmerkit Salonen poimii Olympiakomitean strategiasta.

– Strategia antaa toiminnalle selkeästi sekä suunnan että rajat. Ensimmäisenä tulee huippu-urheilumenestys. Toimitusjohtajan tehtävä on luoda edellytykset menestykselle.

Strategiassa Olympiakomitean tavoite on tehdä Suomesta vuoteen 2020 mennessä maailman liikkuvin kansa ja huippu-urheilussa Pohjoismaiden menestyksekkäin kansa.

– Suomalaisten liikuttamisen lisäksi kolmas keskeinen asia on talous. Se on saatava aiempaa vakaammalle pohjalle. Näitä askelmerkkejä pyrin vapaa-ajallani tarkentamaan lähikuukausina ennen kuin aloitan tehtävässä.

Likes-tutkimuskeskuksen Kati Lehtosen tutkimuksessa huippu-urheilun ja liikunnan yhteensovittaminen arvioidaan vaativaksi yhtälöksi Olympiakomitealle. Salonen ei koe yhdistelmää ongelmaksi.

– Näen, että suomalaisten liikuttaminen ja huippu-urheilun kehittäminen ovat toisiaan tukevia voimia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.