Mitä ihmettä? – Mari Mantsinen löi Superpesis-uran ensimmäisen kunnarinsa, kun Kirittäret siirtyi voiton päähän välieristä

Kirittäret otti toisen voittonsa Hyvinkään Tahkosta naisten Superpesiksen puolivälierissä Pihkalan pesäpallostadionilla Hyvinkäällä. Jyväskyläläisjoukkueella on mahdollisuus varmistaa välieräpaikkansa jo lauantaina Hippoksella.

Tahko kaatui kotikentällään jaksoin 0–2 (1–11, 1–8).

Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, ja Kirittärillä oli sen lisäksi useampi pelaaja, jolla oli juhlan arvoinen ilta. Iina Valkeejärvi täytti 21 vuotta, Ella Korpela 20 vuotta ja lukkari Mari Mantsinen iski Superpesis-uransa ensimmäisen kunnarin.

Mantsinen on aiemmin todennut olevansa sujut sen kanssa, että sisäpelirooli on usein nostaa koppia. Puolivälieräkamppailun avausjaksolla hän kuitenkin laittoi ajotilanteesta pallon kumuralla väliin ja toisella jaksolla hän tykitti pallon aivan kolmospuolen takarajalle. Pallo meni läpi ja Mantsinen kiersi kunniaa.

– Kunnari tuli hyvällä lyönnillä. Koppari pelasi jo Jyväskylässä aika lähellä ja siitä pystyi laittamaan ylitse. Sitten kun niitä paikkoja harvakseltaan tulee, Mari pystyy kumminkin lyömään niitä, Kirittärien pelinjohtaja Jussi "Nalle" Viljanen iloitsi suorituksesta.

Avausjakso oli Kirittärien todellista hallintaa. Tahko sai lyövän pelaajan ykköselle vain viidellä yrityksellä kahdestakymmenestä. Kirittäret taas latoi jopa seitsemän juoksua ilman merkkiä. Niistä vaikuttavat kuusi oli kumuroilla.

Meno oli samanlaista toisella jaksolla. Kirittäret voitti kolmostilanteet ottelussa murskaavin numeroin 30–5.

– Olimme hyvin valmistautuneita. Tulimme peliin ennakkosuosikkina, mutta emme olleet yhtään takki auki. Löimme palloa laadukkaasti taakse. Annoinkin jo positiivista palautetta pelaajille, että olimme teeman mukaisesti hyvin tilanteen päällä, Viljanen kertoi.

Kirittärien tehokkaimpia naisia olivat Virpi Hukka, joka löi yhden ja toi peräti seitsemän juoksua. Eniten juoksuja löi kapteeni Emma Körkkö, neljä. Mantsisen lisäksi myös Camilla Kirsilä kiersi kunniaa, kun hänen kopinnostonsa pomppasi avausjaksolla yli Tahkon kakkoskopparin Titta Siilinin ja meni takaa läpi.

Kirittärillä on lauantaina mahdollisuus ottaa Hippoksella tarvittava kolmas otteluvoitto ja edetä välieriin. Viljanen on luottavainen, että juoksuissa 36–5 sarjaa vienyt Kirittäret nappaa välieräpaikan jo kolmannessa pelissä.

– Jos ulkopelissä emme anna kaverin lyödä läpi ja he joutuvat koko ajan onnistumaan, olemme vahvoja. En usko, että taso laskee, Viljanen kertoi.

– Mutta jokainen peli on uusi. Pitää olla valmiina siihen, että tulee riskiratkaisuja. Tiedämme, mitä kaverilta voi tulla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .