Miten tämä on mahdollista? – Väärinkäsitys pelaajan etunimestä kaatoi vaihtokaupan NBA:ssa: "The deal is dead"

Pohjoisamerikkalaista NBA:ta pidetään koripalloliigoista suurimpana ja kauneimpana, mutta aina kaikki ei mene niin kuin pitäisi edes korkeimmilla sarjatasoilla.

Varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa ESPN-urheilukanavan toimittaja Adrian Wojnarowski kertoi Twitterissä, että Washington Wizards, Phoenix Suns ja Memphis Grizzlies ovat tekemässä kolmen joukkueen vaihtokaupan.

Wojnarowskin mukaan vaihtokaupassa liikkuisi useita pelaajia. Washington tulisi saamaan laituri Trevor Arizan Phoenixistä, mutta lähettäisi takamies Austin Riversin Phoenixiin ja laituri Kelly Oubren Memphisiin. Memphis taas lähettäisi kaksi roolipelaajaa Phoenixiin.

Tässä vaiheessa alkoivat ongelmat. Toisen Memphisin roolipelaajista piti olla pelaaja, jonka sukunimi on Brooks. Valitettavasti Memphisin kokoonpanossa on kaksi Brooks-nimistä pelaajaa.

Tässä vaiheessa – vaihtokaupan vuodettua julkisuuteen – joukkueet tajusivat, että ne olivat vahingossa hieroneet kauppaa eri pelaajasta. Phoenix kuvitteli saavansa kaupassa Dillon Brooksin, mutta Memphis kuvitteli luopuvansa MarShon Brooksista.

 

Wojnarowskin mukaan Phoenix ja Memphis olivat rakentaneet kauppaa Washington Wizardsin kautta, eivätkä olleet puhuneet suoraan toistensa kanssa.

Ensimmäisestä twiitistä oli kulunut reilu tunti, kun Wojnarowski kertoi, että vaihtokauppa on kuollut.

wojespn2 

Lauantai-iltana Suomen aikaa Phoenix ja Washington saivat vihdoin sovittua kahdenkeskeisestä vaihtokaupasta. Oubre ja Rivers matkasivat lopulta molemmat Phoenixiin ja Trevor Ariza päätyi suunnitellusti Washingtoniin.

Memphis taas ei joutunut luopumaan kummastakaan Brooksistaan.

Lähteet: ESPN, The Athletic

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .