Mollivire ei horjuttanut Jokerien Lepistön uskoa

Jokerien valmistavat ottelut helsinkiläisseuran viidennen KHL-jääkiekkokauden kynnyksellä ovat sujuneet uuden päävalmentajan Lauri Marjamäen komennossa vaisusti. Seitsemästä kamppailusta saldoksi tuli kaksi voittoa ja viisi tappiota.

–  En katso harjoitusotteluiden tulosten taakse kovin paljon. Viime vuonnakaan emme menestyneet niissä, mutta lopulta pärjäsimme kaudella hyvin, Jokerien puolustaja Sami Lepistö linjaa.

Täysin moitteetta ei varakapteeni Lepistö kaikkea ohita. Harjoituspeleissään Jokerit viimeisteli yhteensä vain kymmenen maalia. Omissa soi 21 kertaa.

–  Liikaa on toki maaleja nyt päästetty ja liian vähän tehty. Uskon kuitenkin hyvään kauteen, enkä vielä huolestu.

Vuosi sitten Jokerit avasi kautensa kahdeksalla perättäisellä vieraspelillä. Nyt startti koittaa kotikaukalossa maanantaina kiinalaista Kunlunia vastaan, ja heti perään helsinkiläiset isännöivät kahta muuta peliä.

–  Kaikki odottavat innolla kautta alkavaksi. Onhan se tietenkin iso juttu aloittaa omien fanien edessä, Lepistö iloitsee.

Lepistö näyttää esimerkkiä

Lepistö, 33, palasi viime kaudeksi kasvattajaseuraansa Jokereihin. Sitä ennen hän tahkosi KHL:ää viiden vuoden ajan kolmessa seurassa NHL-jaksonsa jälkeen. Kokemus auttaa näkemään valtit.

–  Joukkueemme on pysynyt pitkälti samana, ja kaikilla on varmasti muistissa, mitä tässä liigassa voittaminen vaatii, Lepistö kuvaa.

Lepistö on KHL:ssä pystynyt kaudesta toiseen tehokkaan tasaiseen suoritukseen. Päättyneellä kaudella hän oli joukkueensa ykköspuolustaja tehopistein 7+22=29. Pisteissä edelle ylsi vain neljä hyökkääjää.

–  Aloitan hyökkäyksiä ja rauhoitan peliä. Näytän esimerkkiä, enkä hirveästi voi tehdä virheitä, Lepistö listaa.

KHL:n mestaruuden on väitetty olevan jättiseurojen keskinäinen kisa niin, että Jokerit olisi vailla mahdollisuuksia. Tähän muottiin Lepistö ei taivu.

–  Viime kaudella voitimme jokaisen joukkueen runkosarjassa ainakin kerran. Pudotuspeleissäkin pelasimme hyvin, vaikka vähän jäi puuttumaan. Kyllä mestaruuden voittaminen on varmasti mahdollista, Lepistö sanoo.