Montrealin suomalaispelaajat tehovireessä – Joel Armia viimeisteli kahdesti

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi kertoi ennen Buffalo-ottelua joukkueensa kotisivuilla, että Joel Armia on hänen lapsuuden idolinsa. Nykyään kaksikko on joukkuekavereita, ja Suomen aikaa varhain torstaina molemmat olivat hyvässä vireessä.

Armia viimeisteli kaksi osumaa ja antoi yhden maalisyötön, kun vierasjoukkue Montreal hävisi jääkiekon NHL:ssä Buffalolle jatkoajalla 4–5.

Kotkaniemi teki ottelussa yhden maalin. Canadiensin suomalaispelaajat olivat vahvasti esillä, sillä Artturi Lehkonen keräsi syöttöpisteen.

–  Neljä pistettä kuudesta mahdollisesta. Kun katsoo joukkueita, joita vastaan olemme pelanneet, saldoon täytyy olla tyytyväinen. Buffalo on aloittanut kautensa hyvin, ja Toronton sekä Carolinan odotetaan olevan sarjan kärkijoukkueita, päävalmentaja Claude Julien sanoi Canadiensin kotisivuilla viitaten joukkueensa alkukauteen.

Hän ei kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen suojattiensa esitykseen Buffaloa vastaan. Etenkin alkukauden runsaat jäähyminuutit kismittivät luotsia.

Armia avasi pistesaldonsa

Armialle tehopisteet ovat ensimmäiset tämän kauden NHL:ssä. Kotkaniemi on tehnyt kaksi osumaa ja Lehkonen kerännyt kolme syöttöpistettä.

–  Emme ole pelanneet vielä hyvää 60-minuuttista. Tänään toinen erä ei ollut meiltä niin hyvä. Otimme liikaa jäähyjä. Olemme vaarallinen joukkue, kun pelaamme alusta loppuun hyvän pelin, Armia sanoi kamppailun jälkeen Canadiensin videohaastattelussa.

Armia teki molemmat osumansa avauserässä. Maaliyhdistelmä oli erikoinen, sillä Armian osumista ensimmäinen syntyi alivoimalla ja toinen ylivoimalla.

Armia toi vieraat tasoihin alivoimalla saatuaan syötön Nate Thompsonilta maalin eteen. Toisen osumansa hän teki avauserän lopussa niin ikään maalin läheltä. Kolmannessa erässä Armia sai syöttömerkinnän Kotkaniemen maaliin.

Buffalon ykköstykki oli Jack Eichel, joka keräsi tehopisteet 2+2.

Yön kahdessa muussa ottelussa Vancouver kukisti Los Angelesin 8–2 ja Philadelphia New Jerseyn 4–0. Philadelphian maalivahti Carter Hart torjui 25 laukausta ja pelasi NHL-uransa ensimmäisen nollapelin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.