Moskovan Dinamo kukisti Jokerit vieraissa – toinen kotitappio peräkkäin

Jokerit epäonnistui jälleen – nyt jo kymmenennen kerran peräkkäin – yrityksessään voittaa KHL-jääkiekkoliigassa Dinamo Moskova. Dinamo haki Helsingistä 3–2-vierasvoiton.

Dinamon taiasta on tulossa Jokereille varsinainen mörkö. Kaksikko voi hyvinkin kohdata toisensa jo pudotuspelien avauskierroksella.

–  Saatamme tosiaan kohdata heidät pudotuspeleissä. Voittoisa kaava heitä vastaan on vaan keksittävä, Jokerien kapteeni Peter Regin aprikoi.

Jokerit sai kamppailuun niin sanotun lentävän lähdön, sillä Kristian Vesalainen siirsi viidennellä KHL-osumallaan isännät 1–0-johtoon jo ennen kahden minuutin täyttymistä.

Pian ote kuitenkin siirtyi perin liukkaasti liikkuneille vieraille. Moskovalaiset rokottivat Jokereita avauserässä kahdesti jäähystä ylivoimamaalilla.

Kotijoukkue tunaroi erikoistilanteissa

Dinamolle siunaantui sauma isompaankin karkumatkaan, mutta erikoistilanneosumien välissä Dmitri Kagarlitski hukkasi rangaistuslaukauksensa ammuttuaan Jokeri-vahti Janis Kalninsin suojuksiin.

Kotijoukkueen ylivoimapeli taas osoittautui ponnettomaksi, josta esimerkkinä erätauon kynnyksellä oli hukattu 40 sekunnin jakso viidellä kolmea vastaan.

–  Alivoimamme ei toiminut aluksi. Ja tuntui, että jostain syystä olimme perässä koko ajan, vaikka lopussa paransimme, pelikokoonpanoon kuntoutunut ja vasta 13:nnen ottelunsa pelannut Regin summasi.

Jokerit haavoittuva vierasotteluissaan

Suomen maajoukkueessa nyt kymmenennellä peräkkäisellä kaudella pelaava Juuso Hietanen, 33, edustaa Dinamoa neljättä kauttaan. Puolustajakonkari ei tiedä tai ainakaan paljasta, mistä kumman syystä Dinamo lyö Jokerit pelistä toiseen.

–  Ei siihen ole sen isompaa syytä. Tehdään hommia ja puolustetaan hyvin – ei anneta liikaa hyviä paikkoja, Hietanen linjasi.

Dinamo on koonnut pisteitä hyvin tasavahvasti niin vieras- kuin kotikaukalostakin. Jokerit puolestaan on voittanut peräti 19 ottelua 25:stä kotona ja vain 11 peliä 21:stä vieraissa, joten sille kotietu pudotuspeleihin vaikuttaisi olevan äärimmäisen tärkeä.

–  Pudotuspeleissä korostuu se, että pitää voittaa jo vieraissakin, Hietanen tiivisti.