Myös Saksa selkä seinää vasten

Englannin tavoin Saksa saattaa joutua pakkaamaan laukkunsa jalkapallon MM-kisoissa alkulohkon jälkeen. Tappio Ghanalle huomenna tarkoittaisi sitä, että Saksa ei selviydy jatkoon ensimmäistä kertaa historiassaan.

Kestomenestyjän turnaus vaikeutui toisessa D-lohkon ottelussa, kun Serbia pystyi 1–0-voittoon.

Miroslav Klosen pelikielto pakottaa valmentaja Joachim Löwin muuttamaan aloituskokoonpanoaan Ghanaa vastaan. Klosen tilalla nähtäneen brasilialaissyntyinen Cacau.

Ylimääräistä mielenkiintoa otteluun tuo Ghanan keskikenttäpelaaja Kevin-Prince Boateng, jonka veli Jerome kuuluu Saksan joukkueeseen. Ghanan Boateng rusikoi Saksan tähtipelaajan Michael Ballackin Englannin cupin finaalissa niin pahoin, että tämä ei pystynyt osallistumaan kisoihin.

– Hän on veljeni ja toivon hänelle parasta, mutta tällä hetkellä meillä ei ole mitään sanottavaa toisillemme, Jerome Boateng totesi keskinäisen kohtaamisen alla.

Lohkon toisessa ottelussa sekä Serbialla että Australialla on mahdollisuus jatkopaikkaan. Neljän pisteen Serbialle riittää tasapelikin, kun taas Australia tarvitsee selvän voiton, sillä sen maaliero Saksaa vastaan kärsityn murskatappion jälkeen on pahasti pakkasella.

– Emme saa luovuttaa maana, koska joukkuekaan ei aio luovuttaa, kapteeni Lucas Neill valoi uskoa australialaisiin.

Joukkue saa tärkeän hyökkäävän pelaajan Tim Cahillin takaisin kokoonpanoon yhden ottelun pelikiellon jälkeen. Harry Kewellin sen sijaan pitää sivussa viime ottelun punainen kortti ja Craig Mooren varoitustilin täyttyminen. Serbian puolustaja Aleksandar Lukovic palaa tositoimiin pelikiellon jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.