Nadal jyräsi turnausvoittoon Montrealissa

Maailmanlistan kakkonen Rafael Nadal on voittanut Montrealin ATP Masters -turnauksen. Nadal kaatoi finaalissa venäläisen Daniil Medvedevin tyylipuhtaasti 6–3, 6–0.

Turnauksessa kahdeksanneksi sijoitettu Medvedev ei pystynyt murtamaan loppuottelussa Nadalin syöttöä kertaakaan. Ykkössijoitettu espanjalainen tarvitsi voittoon vain tunnin ja 10 minuuttia.

Nadal, 33, on voittanut Kanadan avoimet nyt viisi kertaa urallaan. Viimeksi hän juhli voittoa vuosi sitten, jolloin turnaus pelattiin Torontossa.

ATP Masters 1000 -turnausvoittoja Nadalilla on jo ennätykselliset 35. Maailmanlistan ykkösellä Novak Djokovicilla voittoja on 33. ATP Masters 1000 -turnaukset ovat miesten arvokkaimpia kisoja grand slam -turnausten ja ATP-finaaliturnauksen jälkeen.

Djokovic ja maailmanlistan kolmonen Roger Federer jäivät pois Montrealin turnauksesta, mikä teki Nadalista selkeän voittajasuosikin. Nadal pääsi finaaliin hyvin levänneenä, sillä hän ei joutunut pelaamaan välierää lainkaan ranskalaisvastustaja Gael Monfilsin vetäydyttyä ottelusta nilkkavamman takia.

Nouseva tähti Medvedev oli lyönyt välierässä maanmiehensä Karen Hatshanovin. 23-vuotias Medvedev on maailmanlistalla yhdeksäntenä.

Tällä viikolla Nadalin on tarkoitus kisata Cincinnatin Masters-turnauksessa, jossa hänet on sijoitettu kakkoseksi Djokovicin jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.