Naisleijonat kokeneella joukkueella MM-kotikisoihin – yksi hyökkääjä valitaan myöhemmin

Suomi lähtee kokeneella joukkueella ensi viikolla Espoossa käynnistyviin jääkiekon naisten MM-kilpailuihin. Päävalmentaja Pasi Mustonen julkaisi tänään kisajoukkueen, johon kuuluu kolme maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja 12 hyökkääjää.

Joukkueen maalivahtiosastoon kuuluvat Noora Räty, Jenna Silvonen ja Eveliina Suonpää. Kovatasoisessa Pohjois-Amerikan NWHL:ssä tällä kaudella torjunut torjuva Meeri Räisänen ei ehtinyt toipua loukkaantumisistaan arvokilpailuihin mennessä.

Hyökkäyksessä ovat esimerkiksi viime talven olympiapronssimitalistit Susanna Tapani, Petra Nieminen, Michelle Karvinen ja Riikka Sallinen. Sallinen on edustanut Naisleijonia arvokilpailuissa aiemmin sukunimillä Nieminen ja Välilä. Puolustuksen kulmakiviin kuuluvat Jenni Hiirikoski ja Minnamari Tuominen.

Uusista tulokkaista mukana ovat puolustaja Nelli Laitinen, 16, sekä hyökkääjät Viivi Vainikka, 17, ja Elisa Holopainen, 17. Kyseisen kolmikon lisäksi myös maalivahti Silvonen tekee arvokilpailudebyyttinsä.

Kolmannestatoista hyökkääjän paikasta kisaavat vielä Annina Rajahuhta ja Vilma Tanskanen, joiden välillä valinta tehdään tämän viikon lauantaina.

Naisten MM-kilpailut pelataan Espoossa 4.–14. huhtikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.