Neuville johtaa Ruotsissa, suomalaiset yötauolle sijoilla 6–8

MM-sarjaa johtavan Ogierin peli on käytännössä jo menetetty.

Thierry Neuville johtaa Ruotsin MM-rallia perjantain ajopäivän jälkeen. Fordin Teemu Suninen on parhaana suomalaisena kuudennella sijalla, 29,6 sekuntia Neuvillesta.

Hyundain belgialaiskuski Neuville johtaa Andreas Mikkelseniä 4,9 sekunnilla. Kolmantena on Hayden Paddon, joka on jäänyt kärjestä 12,1 sekuntia. Paddon ajoi pohja-ajan päivän viimeiselle, 8. erikoiskokeelle.

– Yritän tehdä parhaani, auto toimii hyvin. Ei tänä helppoa ole. Yritän pitää kovaa vauhtia ottamatta riskejä, Neuville sanoi MM-ralliradiolle.

– Tämä oli ihan ok päivä, mutta toivoin enemmän. Tarvitsen lisää kilometrejä löytääkseni hyvän rytmin, Suninen tuumi.

Toyotan Esapekka Lappi on seitsemäntenä ja Jari-Matti Latvala kahdeksantena. Lappi on jäänyt kärjestä 38,5 sekuntia ja Latvala reilun minuutin.

Lappi oli vielä viiden erikoiskokeen jälkeen rallissa toisena. Ajovirhe kuudennella ek:lla kuitenkin maksoi hänelle rutkasti aikaa.

Hallitseva maailmanmestari, kauden avauskisan voittanut Sebastien Ogier on vasta sijalla 12. Ranskalainen on jäänyt Neuvillesta jo kaksi minuuttia ja 48 sekuntia.

Niin Ogier, Latvala kuin kahdeksantena oleva Ott Tänak kärsivät ajojärjestyksestä runsaan irtolumen takia.

– Toivoin olevani vahvempi tänään, mutta ei ollut mahdollisuuksia. Tälläkin pätkällä yritin, mutta ajaminen oli sekavaa, Latvala sanoi.

– Tänään en olisi pystynyt tekemään paljoa, totesi Ogier, joka manasi päivän aikana useaan otteeseen vaikeaa rooliaan aura-autona.