Newcastlen pikapaluu Valioliigaan varmistui

Newcastlen nousu jalkapallon Englannin Valioliigaan varmistui maanantaina, jo ennen joukkueen peliä Sheffield Unitedia vastaan. Nottinghamin ja Cardiffin tasapelin myötä Newcastlea ei enää pudota mestaruussarjan kahden parhaan eli suorien nousijoiden joukosta mikään.

Newcastle johtaa Englannin toiseksi ylintä sarjatasoa, ja eroa kolmantena olevaan Nottinghamiin on ennen Sheffield Unitedin kohtaamista 14 pistettä. Kun Nottinghamilla on pelejä jäljellä enää neljä, ei se voi tavoittaa Newcastlea. Sarjakakkonen West Bromwich on 11 pistettä Nottinghamia edellä, joten WBA:llakin on nousu jo hyvin lähellä.

Nottingham ja Cardiff ovat vahvasti kiinni pudotuspelipaikassa. Sijoille 3–6 pääsystä taistelee kovasti myös viidentenä oleva Swansea, joka kukisti maanantaina Scunthorpen 3–0. Viimeisen maalin iski suomalaishyökkääjä Shefki Kuqi.

Newcastlelle paluu ylimmälle tasolle kävi pikaisesti, sillä se putosi viime keväänä Valioliigasta. Tätä kautta edeltävä esiintyminen kakkostasolla seuralla oli kaudella 1991–92.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.