Norsunluurannikko otti lohdutusvoiton Pohjois-Koreasta

Norsunluurannikolle ei jäänyt jossiteltavaa jalkapallon MM-kisojen G-lohkon päätöskierroksella. Maa otti turnauksen ainoan voittonsa kukistettuaan Pohjois-Korean 3–0 (2–0), mutta tuloksella ei ollut asiaa jatkoon.

Norsunluurannikon lähtötilanne otteluun oli teoreettinen. Joukkueella oli mahdollisuus yltää neljännesvälieriin, jos Pohjois-Korea kukistuisi yhdeksän maalin erolla ja Brasilia samanaikaisesti voittaisi Portugalin.

Maalierovertailua ei tarvittu, kun Portugali niisti Brasilialta pisteen. Norsunluurannikko takoi tahollaan ensimmäisellä 20-minuuttisella 2–0-johdon, mutta sitten ruotsalaisen Sven-Göran Erikssonin valmentamalta miehistöltä alkoi loppua usko.

Eriksson oli kaivanut kärkimiehensä Didier Drogban tämän käsivammasta huolimatta avauskokoonpanoon.

Drogba osui parhaimmillaan poikkirimaan, josta kimmonneesta paluupallosta Ndri Romaric pukkasi 20. minuutilla 2–0. Yaya Touren tarkka veto rangaistusalueen rajalta oli vienyt Norsunluurannikon johtoon 14. minuutilla. Salomon Kalou viimeisteli 82. minuutilla 3–0.

Norsunluurannikko oli G-lohkossa kolmas ja kaikki kolme peliään hävinnyt Pohjois-Korea neljäs eli viimeinen maalierolla 1–12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.