Nousua Vaahteraliigaan tavoitteleva Jaguaarit kohtaa kotipelissään Helsinki Wolverinesin

Jaguaarien jenkkivahvistus, yliopistojoukkueessaan kapteeninakin toiminut Donovan Walker ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä.

Jaguaarit kohtaa tänään Viitaniemessä kauden toisessa kotipelissään Helsinki Wolverinesin. Helsinkiläiset ovat pelanneet amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonassa kaksi ottelua voittaen molemmat.

Kovin tavoittein, vain voittopokaali mielessään, sarjaan lähtenyt Jaguaarit sen sijaan ei alkukauteensa ole erityisen tyytyväinen. Kauden avauspelissä tuli selvä voitto, mutta sen jälkeen Jaguaarit ovat hävinneet kaksi vieraspeliä. Viime ottelussa kuopiolaista Steelersiä vastaan tappio tuli lukemin 46-14.

– Eihän tappiopeleihin tyytyväinen voi olla. Mutta meidän kuntohuippu on asetettu kauden loppuun, semifinaaliin ja finaaliin. Alkukausi tiedettiin hankalaksi, sillä meidän ulkomaalaispelaajat ovat vasta nyt asettuneet viimein Jyväskylään. Osa on joutunut kesken alkukauden reissaamaan esimerkiksi Jenkeissä. Tästä meininki tulee kyllä parantumaan, päävalmentaja Mikko Sammal luottaa.

Jaguaarien runko tälle kaudelle on nyt kasassa. Enää uusia vahvistuksia ei Sammaleen mukaan hankita, vaikka loukkaantumisia tulisikin.

Donovan Walker esittäytyy kotiyleisölle

Yksi tärkeimmistä vahvistuksista Jaguaareille on yhdysvaltalainen takamies Donovan Walker, joka debytoi jo vierasottelussa Kuopiossa. 

– Silloin Kuopiossa hän haki vasta paikkaansa, sillä oli juuri saapunut joukkueeseen. Mutta kaikesta näkee, että hän on fiksu pelaaja ja ennen kaikkea pirun kova taklaaja, Sammal kertoo.

Walker on Jaguaareille tärkeä pelaaja myös henkisesti. Yliopistojoukkueessaan myös kapteenina toiminut Walker auttaa puolustuksen organisoinnissa Jaguaarien valmennusryhmää.

– Häneltä löytyy kyllä johtajuutta ja rauhallisuutta, jota olemme kaivanneetkin. Kun Walker puhuu, muut ovat hiljaa ja kuuntelevat. Lisäksi hän näkee peleissä ja treeneissä asioita, joita minä valmentajana en aina osaa edes ajatella, Sammal kuvailee.

"Erittäin vaikea vastustaja"

Vaahteraliigan eli Suomen mestaruuden vuonna 2011 voittaneen Wolverinesin tavoitteet kauteen ovat samat kuin Jaguaareilla; nousu takaisin pääsarjaan. Wolverinesin pelinrakentajana toimii myös Suomen maajoukkueesta tuttu Janne Lehtinen.

– Wolverines pelaa nopeatempoista, usein lyhyillä syötöillä etenevää hyökkäyspeliä. Meidän puolustuksen pitää olla hereillä jatkuvasti ja onnistua rikkomaan vastustajan pelin rytmiä. Joka tapauksessa hyökkäyspeli on heidän syömähammas, Sammal tietää.

Wolverines käyttää usein niin sanottua "no huddle" -hyökkäystä, jossa pelaajat eivät kokoonnu lainkaan hyökkäysyritysten välissä aloituskokoukseen. Samanlaisella pelillä Kuopion Steelers sekoitti Jaguaarien pakan.

– Hyvän puolustamisen lisäksi meidän hyökkäyksen pitää onnistua pysymään pallossa. Mitä enemmän saamme aikaan pitkiä hyökkäyksiä, ja sitä kautta kelloa kulutettua, sitä vähemmän heidän hyökkäys pääsee kentälle, Sammal toteaa. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Urheilu

Fraser-Pryce kiiruhti Jamaikalla omaa vauhtiaan, vastatuulessa syntyi kauden kärkiaika

NHL kielsi seuroilta koronatestien tulosten julkaisun ja loukkaantumisista kertomisen – pelaajien yksityisyyden suoja ensiarvoista

Sterling loisti Brightonin kaadossa – Manchester City odottaa CAS:n maanantaista ratkaisua europelipannasta

Ronaldon rankkarimaalit auttoivat Juventuksen mestaruuden kynnykselle

Amirkhani palasi voittajaksi UFC-kehässä ja tähyää mestaruusotteluun

JJK otti vaivatta pisteet, FCV kärsi murskatappion

Milligan’s School ravasi suurkilpailuvoiton

Jymy-Jusseilla isännän otteet Ilmajoellakin – "Se oli ulkopelin voitto"

Inter musersi Ilveksen 5–1, Furuholmille hattutemppu

Lohi juhli juoksuilla Siilinjärvellä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.