Nousua Ykköspesikseen tavoitteleva Jyväskylän Lohi pelaa tänään runkosarjan voitosta – ”Näin sen pitikin mennä”

Jyväskylän Lohi johtaa pesäpallon suomensarjassa itälohkoa kahden pisteen erolla ennen Lahtea. Tänään pelataan runkosarjan päätöskierros.

Miesten pesäpallon suomensarjan runkosarja ratkeaa keskiviikkoiltana. Jyväskylän Lohi kohtaa kotikentällään Koskenharjulla kuopiolaisen Puijon Pesiksen. Lohelle ottelussa on panoksena itälohkon runkosarjan voitto.

Ennen päätöskierrosta Lohi on itälohkossa sarjataulukon kärkipaikalla kahden pisteen erolla ennen Lahtea. Mikäli otteluiden lopputulokset päätöskierroksella menevät siten, että Lahti nousee tasapisteisiin Lohen kanssa, vie Lahti runkosarjan, sillä se on kerännyt enemmän kolmen pisteen voittoja. Lahti kohtaa omassa runkosarjan päätösottelussaan sarjataulukon peräpään Joensuun.

Ennen illan päätöskierrosta Lohi on pelannut suomensarjan runkosarjassa 13 ottelua, joista se on voittanut 11.

– Runkosarja on kulkenut aika odotusten mukaisesti. Näin sen meidän näkökulmasta pitikin mennä, että kahden parhaan joukossa ollaan, toteaa takaisin Ykköspesikseen nousua havittelevan Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu.

Helpolla jyväskyläläiset eivät illalla runkosarjan voittoa todennäköisesti pääse valloittamaan, sillä Puijon Pesis keikkuu sarjataulukossa kolmantena. Heinäkuun alussa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kuopiolaiset aiheuttivat Lohelle kauden ensimmäisen tappion voittamalla kotiottelunsa 2-0 (2-1, 4-2).

– Puijon Pesis on ennen kaikkea hyvin valmennettu joukkue. Pelaavat aggressiivista ulkopeliä ja yllätyksellistä sisäpeliä, Muilu tietää.

Runkosarjan jälkeen suomensarjassa alkavat lohkojen sisäiset pudotuspelit. Niihin etenevät lohkojen neljä parasta joukkuetta. Jos Lohi voittaa runkosarjan, saa se itälohkon välierissä vastaansa Juvan Nuorisopesiksen. Jos taas Lohi sijoittuu runkosarjassa toiseksi, on sen välierävastustaja todennäköisesti sama kuin tänä iltana, Puijon Pesis.

Lohi pääsee lähtemään näillä näkymin ehjällä kokoonpanolla pudotuspeleihin.

– Yhteensä 17 pelaajaa on tainnut tällä kaudella käydä kentällä. Se on ihan hyvä määrä, ja monenlaisia ryhmityksiä on kokeiltu. Nyt meillä on takana hyvä harjoitusjakso, ja paletti alkaa olla kasassa playoff-pelejä silmällä pitäen, Muilu kertoo.

Miesten suomensarjaa Jyväskylässä, Koskenharjun kentällä: Jyväskylän Lohi – Puijon Pesis keskiviikkona 8.8. klo 18:00.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .