Nuoret Leijonat pörräsi tehottomasti – Venäjä voitti maalilla

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue hävisi Venäjälle maalein 1–2, kun joukkueet kohtasivat Helsingissä. Suomen maalin teki puolustaja Mikko Kokkonen, joka kavensi pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Kokkosen maali jäi tehottoman Suomen ainoaksi, vaikka toisen erän loppupuolella Suomi tuuletti jo kerran. Patrik Puistolan ohjaus todettiin videotarkastuksen jälkeen korkealla mailalla tehdyksi.

Grigori Denisenko vei alivoimalla Venäjän johtoon avauserässä. Kolmannessa erässä Nikita Rozhkov tuplasi Venäjän johdon.

–  Hyvä lähtö peliin, mutta kadotimme pelin ensimmäisen erän loppupuolella. Venäjä pääsi niskan päälle, ja haparoimme puolustuspelissä. Toiseen erään saimme sen, mitä haimme eli hyvän erän. Olen tyytyväinen myös kolmanteen erään. Muutamia virheitä tuli, mutta niitä pelissä tulee aina, Suomen päävalmentaja Raimo Helminen sanoi.

Muutoksia odotettavissa

Venäjän maalivahti Jaroslav Askarov torjui 34 laukausta. Suomen Justus Annunen venyi kiekon tielle 21 kertaa.

–  Kansainvälisissä peleissä maalinteko ei ole helppoa. Maalinteosta pitää maksaa kova hinta. Täytyy laukoa enemmän ja mennä maalille. Vastustaja puolusti hyvin ja uhrautuvasti. Lisäksi heillä oli hyvä maalivahtipeli, kuten meilläkin, Helminen ruoti.

Helsingissä pelattavassa neljän maan turnauksessa pelaavat Suomen ja Venäjän lisäksi myös Tshekki ja Ruotsi. Suomi kohtaa lauantaina Tshekin ja sunnuntaina Ruotsin. Turnaus on osa valmistautumista vuodenvaihteessa Tshekissä pelattaviin MM-kilpailuihin, joihin Suomi lähtee hallitsevana maailmanmestarina.

Helminen ei peluuttanut perjantai-illan ottelussa hyökkääjä Samuel Salosta, joka on ollut alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kauden tehomies yhdeksän ottelun pisteillä 5+4=9.

–  Pelaa huomenna. Topi Niemelä tulee myös mukaan. Kristian Tanus on kysymysmerkki, Helminen avasi pelaajatilannetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.