"Nuori joukkue on kehittynyt huimasti" – Jyväskylän Kirin tavoite Ykköspesiksessä toteutumassa

Jyväskylän Kirin kausi miesten Ykköspesiksessä on ollut nousujohteinen. Heinäkuussa joukkue on voittanut kuudesta ottelustaan viisi. Viime viikolla Kiri otti kaksi tärkeää pistepottia haettuaan ensin tiistaina kolme pistettä Kuopiosta ja voitettuaan lauantain paikallisottelussa Jyväskylän Lohen.

– Meidän nuori joukkue on kesän mittaan kehittynyt huimasti, ja uskon, että pelimme menee tästäkin vielä eteenpäin. Alkukaudesta ulkopeli oli suuri ongelma, mutta sekin on parantunut selkeästi, Kirin kapteeni, kokenutta kaartia joukkueessa edustava Pasi Rajala kertoo.

– Viime viikolla voitto Kuopiosta oli kesän parhaita pelejämme. Kuopio taistelee meidän kanssa sarjassa samoista sijoituksista. Lisäksi saatiin maukas revanssi, sillä he hakivat aiemmin tällä kaudella täydet pisteet meiltä Jyväskylästä. Lohi-ottelu lauantaina ei ollut tasollisesti niin hyvä matsi, mutta henkisesti tärkeä paikallispelin herruus tuli kumminkin, Rajala jatkaa.

Tätä menoa Kirin ilmoittama, vielä alkukaudesta kovin optimistiselta näyttänyt tavoite pudotuspeleihin yltämisestä on toteutumassa. Ykköspesiksen voittaja nousee suoraan pääsarjaan, ja sijat 2-5 etenevät välieriin. Välierien voittajat jatkavat karsimaan paikasta Superpesikseen. Runkosarjaa on nyt pelaamatta viisi ottelua ja Kiri on sarjassa viidentenä.

Tänään Kirillä on oiva tilaisuus vankistaa asemiaan viiden parhaan joukossa, kun se kohtaa Hippoksella sarjassa toiseksi viimeisenä olevan Vähäkyrön Viestin. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Kiri haki Pohjanmaalta täydet pisteet.

– Hyvillä mielin tähän viikoon. Tärkeät pelit jatkuvat. Tänään Vähäkyröä vastaan ollaan ennakkosuosikki, mutta hyvä peli pitää pelata. He ovat kokenut ja vaarallinen joukkue, vaikka heikommin ovatkin tällä kaudella pelanneet, Rajala juttelee.

Viikon toisessa ottelussa vastus kovenee, kun Kiri matkaa perjantaina Tampereelle sarjassa kolmantena olevan Manse PP:n vieraaksi. Myös Mansen jyväskyläläiset ovat tällä kaudella jo voittaneet, kun ottelu Hippoksella kesäkuussa päättyi jaksoin 1-0. Manse on sarjataulukossa neljä pistettä Kiriä edellä.

– Tampereella on sitten edessä peli, jossa voisi jo varmistella paikkaa pudotuspeleihin. Voitto sieltä olisi iso juttu. Manse on kuitenkin yksi sarjan ennakkosuosikkeja, ja ovat myös parantaneet rutkasti peliään alkukaudesta, Rajala kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .