O2-Jyväskylä putosi divariin – ensi kaudella ei nähdä naisten liigatason salibandya

O2-Jyväskylä hävisi neljännen liigakarsintaottelun Lahden Pelicans SB:lle lauantaina kotonaan Jyväskylässä.

Pelicans vei voiton maalein 9–4 ja liigapaikan otteluvoitoin 3–1.

O2:n taival jatkuu ensi kaudella divarissa.

– Sanoin joukkueelle ennen ottelua, että pelataan sellainen matsi, ettei jää mitään sijaa jossitteluille. Pelin jälkeen kiitin siitä, että näin myös tapahtui. Sellainen fiilis on, että teimme kaiken, mitä osasimme ja pystyimme. Peli ja tulostaulu kertoivat, että jossiteltevaa ei jäänyt. Pelicans oli tässä sarjassa parempi, O2-Jyväskylän päävalmentaja Kari Saukkonen sanoo joukkueen tiedotteessa.

Putoaminen harmitti, mutta Saukkonen tunnusti jyväskyläläisten realiteetit.

– Meillä oli todella kokematon joukkue. Sellaisia pelaajia, jotka olisivat koskaan pelanneet liigatasolla voittavaa peliä, oli tosi vähän. Jouduimme opettelemaan asioita aivan viime metreille asti. Ja fakta on, että tällä porukalla me kuulumme divariin, hän sanoo.

– Mutta en minä tätä kautta mollivoittoisena näe. Tämä oli meille kasvun ja opettelun kausi, niin kuin on seuraavakin. Olemme alkaneet luoda kovempaa urheilun kulttuuria. Siihen kuuluu monta asiaa harjoittelusta ja urheilijana sekä joukkueena elämisestä alkaen. Olemme tunnistaneet asioita, joissa meidän on petrattava, ja niiden asioiden kehittäminen jatkuu, Saukkonen lisää.

Matka jatkuu divarissa

Seuraavaksi O2 ja Jyväskylän naissalibandy ottavat uutta vauhtia divarista. Saukkonen on pettymyksistä huolimatta vakuuttunut, että kyseessä ei maailmanloppu.

– Seuran tahtotila on, että kaupungissa on tulevaisuudessa hyvinvoiva liigatason joukkue. Potentiaalia tässä kaupungissa on paljon.

– Ja vaikka nyt oli monessa suhteessa vaikea liigakausi, pitää muistaa, että elämässä on todella paljon muutakin kuin sählyä. Sekin lohduttaa nyt, kun tiedän, että joukkue jätti aivan kaiken tuonne kentälle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .