Ogierille neljäs rallin maailmanmestaruus

Ogierin kanssa neljään mestaruuteen ovat päässeet myös jo uransa lopettaneet suomalaiset Juha Kankkunen ja Tommi Mäkinen.

Rallin MM-sarja jatkuu vahvasti ranskalaiskomennossa. Volkswagen-kuljettaja Sebastien Ogier varmisti uransa neljännen maailmanmestaruuden sunnuntaina Kataloniassa. Ogier on voittanut mestaruuden vuodesta 2013 lähtien. Kun ennen Ogieria valtaistuimella oli Sebastien Loeb, on lajin maailmanmestaruus mennyt ranskalaiskuljettajalle 13 kertaa peräkkäin.

Ogier nousi Juha Kankkusen ja Tommi Mäkisen rinnalle neljän maailmanmestaruuden mieheksi.

– Kova mutta fantastinen kausi. Tallille paljon kiitoksia. Auto oli täydellinen koko viikonlopun ajan, Ogier hehkutti viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Ogier voitti Katalonian MM-rallin 15,6 sekunnin erolla Espanjan Dani Sordoon. Belgian Thierry Neuville oli kolmas. Hän jäi Ogierista minuutin ja 15 sekuntia. Jo perjantaina pelinsä menettänyt Jari-Matti Latvala toi Volkswageninsa maaliin sijalla 14. Latvalan päätöspäivä oli erinomainen, sillä hän voitti neljästä erikoiskokeesta kolme. Kaikkiaan Latvala voitti Kataloniassa seitsemän erikoiskoetta.

– Olen saanut itseluottamukseni takaisin. Haluan hyvän päätöksen kaudelle, Latvala viestitti.

MM-sarjassa on ajamatta vielä kaksi osakilpailua. Walesissa kaasutellaan lokakuun lopussa, ja kausi päättyy Australiassa marraskuun puolivälin jälkeen.

Ogier nousi Kankkusen ja Mäkisen rinnalle – katso lista eniten mestaruuksia kahmineista

Suninen pysyi mukana WRC2-luokan mestaruustaistossa