Ohikiitävä paljasti rautaisen kuntonsa Vermossa

Orimattilalaisen Teemu Okkolinin valmentama Ohikiitävä pilasi kilpailunsa viime vuonna lähes poikkeuksetta laukkoihin, mutta keskiviikkona Vermossa ruuna malttoi ravata koko matkan.

Okkolin sai Ohikiitävän kanssa hyvän startin takamatkalta, ja kaksikko eteni heti hiillostamaan keulassa ravannutta suosikki Tupla Tommia. Painostus tuotti tulosta ratkaisumetreillä, kun Ohikiitävä hankki kärkihevosesta otteen ja lipui varmaan voittoon.

Ohikiitävä oli laukannut kahdeksassa edellisessä startissa, mutta Teemu Okkolin oli keksinyt muutoksia valmennettavansa kilpavarustukseen.

–  Lappuja laitettiin vähän päähän ja hevosta vanhaan malliin valjaisiin. Vanhan mallin konstit ovat monesti hyviä, Okkolin hymyili.

Pelaava yleisö oli Ohikiitävän lappuja tehdessään pitkälti jo unhoittanut, mutta Okkolin ei ollut voiton jälkeen ällistynyt.

–  Ei yllätyksenä tullut, että hevonen oli näin hyvä, mutta tärkeää oli, että se ravasi koko matkan. Ohikiitävä on tosi jaksava hevonen, jolla pääsee kääntämään toisenkin kerran tänne voittajaesittelyyn, jos se alkaa keskittyä hommaan.

Tallin toinen osallistuja "pelasti"

Toto64-kierroksen suurista suosikeista Juha Utalan valmentama ja ohjastama Flexible Journey hoiti leiviskänsä kunnialla, mutta Tom Erikssonin valmentama Casimir Tof jäi keulapaikalta yllättäen toiseksi. Heti seuraavassa kohteessa tallin Daddy Boy paikkasi tallikaverin erheen vetämällä lähtöä alusta loppuun.

–  Ailahtelevaisuus on tällä peikko. Ei tiedä aina, millainen päivä hevosella on, mutta nyt oli tosi hyvä päivä, Hannu Torvinen kertoi Daddy Boysta.

Voimaliigan 3  100 metrin kisassa turkulaisen Maria Penttisen valmentama T.M. Chagall jaksoi johtaa lähtöä koko matkan ajan. Iivari Nurmisen ohjastama Ergo Am ja Jarmo Savolaisen ajama yllätysvoittaja Paddock's Star ottivat puolestaan kirivoitot.

Täysosumalla Toto64-pelissä voitti 2  620,80 euroa, viidellä oikein sai 18,90 e. Neljällä oikealla merkillä ei lunastanut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.