Oletko joutunut valmentajan nöyryyttämäksi tai kiusaamaksi urheiluseurassa? Kerro meille kokemuksistasi

Keskisuomalainen kerää nuorten, näiden vanhempien ja valmentajien näkemyksiä viime päivien puheenaiheesta eli valmentajien henkisestä väkivallasta valmennettaviaan kohtaan.

Urheiluseurojen valmentajien epäasiallinen käytös on puhuttanut laajasti viime aikoina. Tuorein tapaus liittyy muodostelmaluisteluun.

Yle kertoi perjantaina (17.1) suomalaisesta muodostelmaluisteluvalmentajasta, joka oli nöyryyttänyt ja alistanut valmennettaviaan. Yhteensä kolmetoista entistä muodostelmaluistelijaa kertoi Yle Urheilulle valmentajan alistavasta ja nöyryyttävästä käytöksestä sekä pitkään jatkuneesta henkisestä väkivallasta.

Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta asetti valmentajan perjantaina vuoden kilpailukieltoon. Lisäksi maanantaina kerrottiin että kyseinen valmentaja on hyllytetty tehtävistään seurassa toistaiseksi.

Keskisuomalainen kerää nyt keskisuomalaisten nuorten ja näiden vanhempien kokemuksia urheiluseurojen valmentajista.

Onko sinulla tai lapsellasi ollut hyvä valmentaja, josta haluaisit vinkata ja joka toimii esimerkkinä lajikulttuurin parantamiseksi? Tai oletko kohdannut tai onko lapsesi/nuoresi kohdannut henkistä väkivaltaa, kuten kiusaamista, mitätöintiä, alistamista tai seksuaalista häirintää valmentajan taholta?

Mikäli olet itse urheiluseuran valmentaja, voit kertoa, miten seurassa suhtaudutaan mahdolliseen epäasialliseen käytökseen. Oletko kohdannut kiusaamista tai henkistä väkivaltaa seurassasi?

Haluamme nyt kuulla nuorten, vanhempien ja valmentajien näkemyksiä ja huolenaiheita aiheeseen liittyen.

Voit kertoa kokemuksistasi oheisen kyselylomakkeen kautta. Kertomiasi asioita ei käsitellä niin, että olisit tunnistettavissa, mutta toimituksen täytyy voida varmistaa vastaajien henkilöllisyys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Seura hyllytti Team Uniquen muodostelmaluistelun päävalmentajan tehtävistään toistaiseksi

Nöyryyttävä valmentaja voi aiheuttaa nuorelle ongelmia aikuisikään asti

Taitoluisteluliitolta kilpailukiellon saanut valmentaja voinee jatkaa seurapuolella – "Toimivaltamme ei riitä"

Taitoluisteluliitto määräsi valmentajan vuoden kilpailukieltoon – käytti asiatonta kieltä, huusi ja nöyryytti