Olympiakomitea keskitti kesälajien tukea yhä enemmän kärkiurheilijoille

Komitean mukaan kesälajien tukien kokonaissumma kasvoi lievästi vuoteen 2017 verrattuna.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö julkaisi ensimmäiset uuden tukijärjestelmänsä mukaiset tukipäätöksensä torstaina.

Kesäolympialajien ja muiden kansainvälisen tason kesälajien tehostamistukea jaettiin yhteensä noin 3,2 miljoonaa euroa. Parakesälajien tukea jaettiin 338 000 euroa.

Suomen Olympiakomitean mukaan kesälajien tukien kokonaissumma kasvoi lievästi kuluvaan vuoteen verrattuna. Huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Kojonkosken mukaan Suomessa toimitaan kansainvälisesti vertailtuna pienillä resursseilla, joten tehokkuus korostuu.

– Parhaiten tehokkuus toteutuu, jos käytämme resurssimme yhteisesti sovittujen kriteerien ja strategisten linjausten mukaisesti, Kojonkoski sanoo tiedotteessa.

"Tärkein vastuumme"

Huippu-urheiluyksikön huippuvaiheen ohjelman johtaja Mika Lehtimäki korostaa, että suurin muutos on tehty keskittämällä ja kasvattamalla panostusta kärkiurheilijoihin.

– Olemme halunneet vahvistaa menestyspotentiaalisten urheilijoiden ja joukkueiden valmistautumista kohti Tokion olympialaisia. Tämä on tarkoittanut keskittämistä lajien välillä, mutta myös lajien sisällä. Kasvu kohdistuu erityisesti kärkiprosesseihin, Lehtimäki lausuu.

– Keskittämisen seurauksena osa lajeista tai urheilijoista saa vähemmän tukea kuin aiemmin. Ymmärrämme pettymyksen, mutta olemme pyrkineet näillä päätöksillä kantamaan tärkeimmän vastuumme eli varmistamaan tuloksentekoedellytyksiä terävimmän kärjen osalta, Lehtimäki jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.