Olympiamitalista unelmoinut jyväskyläläismeloja lopetti uransa vähin äänin – "Kyllä se oli nyt tässä"

Jyväskyläläinen ratameloja Niklas Vettanen on lopettanut uransa. Vettanen vahvisti tiedon Keskisuomalaiselle toimituksen olympiapaikkaselvityksen yhteydessä.

– Olin taloudellisesti aika tiukoilla ja perheeseen syntyi lapsi. Ei ollut enää resursseja jatkaa, Vettanen kommentoi.

Hän teki päätöksen uransa loppumisesta vähin äänin jo alkuvuodesta. Vettanen teki asiasta ainoastaan tarvittavat ilmoitukset Suomen Olympiakomitealle ja Suomen antidopingtoimikunnalle. Hän halusi pitää vielä pientä takaporttia paluulle, mutta lopettamispäätös pitää.

– Kyllä se oli nyt tässä. Melonta huipputasolla on ohi, mutta urheilua ja etenkin kestävyysurheilua harrastan aktiivisesti ja kierrän kisoja harrastuspohjalta.

Vettanen kertoi osallistuneensa hiljattain ultrajuoksukisaan. Parhaillaan hän on toipumassa alamäkipyöräilyn aiheuttamasta solisluumurtumasta.

Vettasen päälaji ratamelonnassa oli kajakkiyksiköiden 200 metriä. Viime vuoden MM-kisoissa hän pääsi välieriin ja EM-kisoissa hän oli parhaimmillaan yhdeksäs vuonna 2016. Vuonna 2017 Vettanen kertoi Keskisuomalaiselle tavoittelevansa mitalia Tokion olympialaisista. Hän kuului Olympiakomitean huippu-urheilutuen piiriin.

Tokion olympialaisiin on keskiviikkona aikaa tasan vuosi. Keskisuomalaisurheilijoiden edustuspaikkoja käsitellään tarkemmin keskiviikon Keskisuomalaisessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .