"On hieno tunne, kun kisaviikonloppu alkaa tällä tavoin" – Bottas kiilasi Hamiltonin edelle Silverstonen harjoituspäivänä

Valtteri Bottaksen voi sanoa lähtevän ainakin jonkinlaisessa etulyöntiasemassa Silverstonen radalla lauantaina ajettavaan Britannian gp:n aika-ajoon.

Mercedeksen suomalaiskuljettaja paineli perjantaina toisissa vapaissa harjoituksissa rivakinta vauhtia ajalla 1.26,732. Mikä tärkeintä Bottaksen itseluottamuksen kannalta, hän päihitti päivän molemmissa harjoituksissa MM-sarjaa 31 pisteen erolla johtavan tallikaverinsa Lewis Hamiltonin.

Kotiyleisönsä edessä kurvaileva britti oli ensimmäisessä harjoitusjaksossa neljäs ja toisessa toinen. Bottas puolestaan avasi päivän toisella sijalla.

Ensimmäisissä harjoituksissa nopein oli paljon parjattu Red Bullin ranskalainen Pierre Gasly.

Bottaksen ja Hamiltonin välinen ero toisessa harjoitusjaksossa oli toki pieni, vain 0,069 sekuntia suomalaisen hyväksi.

–  On mukavaa aloittaa viikonloppu positiivisessa vireessä. Minulla oli hyvä päivä niin oman suorituskyvyn kuin autonkin kannalta. On hieno tunne, kun kisaviikonloppu alkaa tällä tavoin, Bottas hykerteli Mercedeksen nettisivuilla.

Bottaksella ei ollut valitettavaa autonsa toimivuudesta.

–  Auto näyttää melko tasapainoiselta, mutta silti meillä on yhä varaa parantaa sen kanssa. Auto tuntui mutkissa nopealta, ja mutkiahan Silverstonessa riittää, Bottas huomautti.

Bottas kehui myös Silverstonen radan uutta pintaa.

–  Se ei ole nyt niin kuoppainen kuin viime vuonna, mikä on kiva asia. Nykyisellä asfaltilla on nautittavaa ajaa.

Räikköselle vaihdettiin moottori

Alfa Romeon Kimi Räikkösen ensimmäistä harjoitusjaksoa haittasi hieman ennen puoliväliä iskenyt moottorivika. Toisissa harjoituksissa uuden moottorin alleen saanut Räikkönen jäi Bottaksen kärkiajasta 1,394 sekuntia. Räikkösen sijoitus oli 13:s.

–  Katsotaan, millä moottorilla lähdemme aika-ajoon. Aika paljon on asioita tehtävänä, mutta meillä on aikaa käydä dataa läpi ja yrittää saada autosta nopeampi, Räikkönen sanoi.

Silverstonen aika-ajo alkaa lauantaina Suomen aikaa kello 16. Kisa starttaa käyntiin sunnuntaina kello 16.10.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.