Ott Tänak juhli Portugalissa – Suninen nousi neljänneksi

Toyotan Ott Tänak nappasi kauden kolmannen voittonsa rallin MM-sarjassa, kun virolainen ajoi ykköstilalle Portugalissa 15,9 sekunnin turvin ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Palkintokorokkeelle nousi myös Citroenin Sebastien Ogier, joka johtaa kauden puolivälin krouvissa MM-sarjaa kahden pisteen turvin ennen Tänakia.

Toyotan pohjoisirlantilainen Kris Meeke teki ajovirheen viimeisellä erikoiskokeella ja joutui keskeyttämään. Fordin Teemu Suninen nousi Meeken töppäyksen myötä neljänneksi.

–  Ihan onnistunut ralli muuten, mutta yksi pieni jarruvika söi perjantaina mahdollisuudet tapella palkintosijoista. Tulos on kuitenkin hyvä. Näille sijoille pitäisi säännöllisesti yltää, Suninen summasi.

Toyotan suomalaiskonkarin Jari-Matti Latvalan vastoinkäymiset saivat jatkoa, kun Yaris WRC:n jousitus petti lauantai-iltana. Ennen keskeytystään Latvala oli kilpailussa toisena.

–  Ei paljon vaikeampaa voi olla enää. Tuntuu, että aina tulee jotain. Harmittaa, kun en voinut mitenkään muuten ajaa. Inssit sanoivat, ettei se ollut minun syy. Mitään osumaa en videolta nähnyt, mikä olisi voinut iskarin rikkoa, Latvala kertasi pettyneenä.

Toyotan kolmoisjohto luhistui

Latvala ylsi lopulta kilpailussa seitsemänneksi. Toyotalle kisa oli kaksijakoinen, sillä parhaimmillaan tallilla oli kolme kärkipaikkaa hallussa.

–  Aika monta kirosanaa tuli Krisin keskeytyksen jälkeen. Me todella olisimme tarvinneet niitä pisteitä. Olen toki itsekin virheitä tehnyt viimeisellä pätkällä. Nyt se vaan tuli tosi huonoon paikkaan, Latvala totesi.

Citroenin Esapekka Lapin kisa oli niin ikään synkkä. Perjantaina Lappi kärsi rengasrikon, kunnes keskeytti sunnuntaina kahden ajovirheen myötä.

–  Tämä on niin tyhmää minun puolelta. Ei ollut mitään voitettavaa, vain hävittävää. Tuollaisia virheitä ei saisi tapahtua. Ihan voi peiliin katsoa, kuinka tyhmä voikaan olla, Lappi tuskasteli.

–  Kaikki tiimissä ovat tietenkin pettyneitä. Eivät he varmasti hyvällä tätä ota. Se on ihan selvä asia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.